Με φιάλες προπανίου ανατίναξαν ΑΤΜ έξω από το Νοσοκομείο «Σωτηρία»

0

Στις 03.45 το πρωί της Τετάρτης, εκκωφαντικός θόρυβος που έγινε αντιληπτός μέχρι τη λεωφόρο Μεσογείων τρομοκράτησε τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει φιάλες προπανίου στο ATM της τράπεζας Πειραιώς το οποίο βρίσκεται απέναντι ακριβώς απο το κτήριο της διοίκησης του νοσοκομείου και οι οποίες εξερράγησαν, τινάζοντας στον αέρα το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές ακόμη και στα γύρω κτήρια του νοσοκομείου, καθώς έσπασαν τζάμια.

Από την ισχύ της έκρηξης η τεραστίων διαστάσεων βαριά μεταλλική πόρτα του ATM εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων σταματώντας πάνω στους κορμούς των δέντρων, διαφορετικά θα μπορούσε να είχε φτάσει και μέχρι τον κεντρικό δρόμο του νοσοκομείου.

Άγνωστο παραμένει εάν η επιχείρηση ανατίναξης του ΑΤΜ καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το νοσοκομείο.

Πηγές του «Σωτηρία» ανέφεραν ότι αν και η διοίκηση του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί κάμερες από το 2006 αυτές συνεχίζουν να «αραχνιάζουν» μέσα στα κουτιά τους. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ οι δράστες πιθανών είναι μέλη συμμορίας, οι οποίοι μετά από σειρά «πειραματισμών» και αποτυχημένων ανάλογων ενεργειών έχουν βρει την κατάλληλη δοσολογία αερίου και προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε βομβιστικές «ενέσεις» ΑΤΜ, σε Αττική και επαρχία.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/729016_me-fiales-propanioy-anatinaxan-atm-exo-apo-nosokomeio

Share.

Leave A Reply