Έχασα συγγενή μου που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

0

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του ερευνητή σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι ένας συγγενής του, ενώ είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, νόσησε και πέθανε από Covid-19.

Αφορμή της ανάρτησής του στάθηκε η δήλωση του καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ότι ο 86χρονος πατέρας του, αν και έχει κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων. Ο 86χρονος έχει υποκείμενο νόσημα, αφού πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά. «Πρόκειται για μία από τις καραμπινάτες περιπτώσεις που ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε και γι’ αυτό παίρνουμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Αν ένας τέτοιος ασθενής φύγει από τη ζωή και με ρωτήσουν από τι πιστεύω ότι πέθανε, από κορωνοϊό ή από την καρδιακή ανεπάρκεια, θα πω ξεκάθαρα ότι έφυγε από τον κορωνοϊό.

»Διότι ο ιός έρχεται και δίνει μία δυνατή σφαλιάρα στους ασθενείς που πάσχουν από κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα. Ακόμα κι αν έχεις κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, μπορείς να νοσήσεις από κορωνοϊό, ωστόσο στο 99% των περιπτώσεων τα συμπτώματα δεν θα είναι πολύ βαριά» λέει στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.

κλικ στην εικόνα

πηγη. https://www.zougla.gr/greece/article/exasa-sigeni-mou-pou-ixe-kani-ke-tis-dio-dosis-tou-emvoliou

Share.

Leave A Reply