Γιώργος Πατούλης σχετικά με τις εκλογές της 12-13ης Οκτωβρίου

0

Από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών που διεξήχθησαν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, νικητές ανεδείχθησαν:
1. Η Διοίκηση του Ι.Σ.Α. της περιόδου 2011-2014, η οποία με το έργο και τις πρωτοβουλίες της όλο το διάστημα της θητείας της, ανέδειξε τα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κόσμο και την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.
2. Η συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία και στις εκλογές του Συλλόγου μας. Χάρη στην ανάδειξη των ζητημάτων υγείας από τη Διοίκηση του Ι.Σ.Α., αυξήθηκε το ενδιαφέρον των συναδέλφων για τις δράσεις του Συλλόγου μας. Το αποδεικνύει τόσο η κάθοδος στις εκλογές 14 διαφορετικών παρατάξεων που διεκδίκησαν την ψήφο των ιατρών – μελών του Ι.Σ.Α., όσο και η κατακόρυφη αύξηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της 12ης-13ης Οκτωβρίου ( αύξηση 52%, ψήφισαν 8.656 συνάδελφοι , έναντι 5.684 στις εκλογές του 2011).
Η μεγαλύτερη όμως νίκη ήταν της ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α., η οποία :
• αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρώτη δύναμη στη συνείδηση και την προτίμηση των γιατρών μελών του Συλλόγου μας
• απέσπασε υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων από τη δεύτερη σε ψήφους παράταξη ( 2.964 έναντι 1.266, διαφορά μεγαλύτερη των 20 ποσοστιαίων μονάδων)
• κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ψήφων που πήρε σε σχέση με τις εκλογές του 2011 ( 2.760 το 2011 , 2.964 το 2014).
Η ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α. ως παράταξη ευθύνης, συνέπειας κι αποτελεσματικότητας είναι για μια ακόμη φορά η πρώτη σε δύναμη παράταξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Εκ της θέσεως αυτής θα επιδιώξει με πνεύμα συναίνεσης και ειλικρινούς διαλόγου να συνεργαστεί και με τις άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Αφενός για να εκλεγεί το νέο αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει τον ιατρικό κόσμο της Αθήνας το επόμενο διάστημα. Αφετέρου για να προωθήσει με αποτελεσματικό τρόπο τα πραγματικά συμφέροντα των γιατρών κι όχι τις όποιες μικροκομματικές και προσωπικές επιδιώξεις που κάποιοι επιθυμούν να εξυπηρετήσουν, με «όχημα» το Σύλλογο μας.
Η ΔΗ.Κ.Ι. –Ι.Σ.Α. θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι όχι μόνον απέναντι σε κυβερνητικές πολιτικές που υποβαθμίζουν το κύρος των συναδέλφων μας και τη Δημόσια Υγεία , αλλά και στα πρόσωπα εκείνα που επενδύουν στο διχασμό του ιατρικού κόσμου, κατευθυνόμενοι από ταπεινά προσωπικά κίνητρα.

Share.

Leave A Reply