Τύμπανα πολέμου ηχούν στο ΥΥΚΑ

0

Τύμπανα πολέμου ηχούν στο ΥΥΚΑ για τις επιλογές Κουλουμπή για ΕΣΑΝ.ΑΕ. και πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα υπουργείο από μόνος του, λόγω της δομής, της σπουδαιότητας αλλά και του προϋπολογισμού του, που είναι μεγαλύτερος ακόμη και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας!

Διαχρονικά η επιλογή του εκάστοτε Διοικητή του ΕΟΠΥΥ απασχολούσε απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατέληγε στο πρόσωπο του Διοικητή και έδινε την έγκριση στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην τοποθέτηση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο σημερινός υπουργός Υγείας  φαίνεται πως έχει επιλέξει για την καίρια αυτή θέση τον κ. Χλέτσο, ο οποίος – όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, είναι ο «εισαγωγέας» των Γερμανικών DRGs  στην Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία με τους μνημονιακούς υπουργούς κκ Γεωργιάδη και Βορίδη, προκειμένου να ολοκληρωθεί υπό  την εποπτεία της Γερμανικής κυβέρνησης το εγχείρημα της ΕΣΑΝ ΑΕ.

Συνεπώς οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι πιθανόν θα διατηρήσει την ΕΣΑΝ ΑΕ, δένουν με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση με τους γιατρούς και υγειονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς  και με τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα στο χώρο της υγείας.

Επειδή αμφισβητούνται πλέον ανοικτά οι επιλογές και η ευθυκρισία του κ. Κουρουμπλή, είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθεί η αναίτια σύγκρουση με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και οι εντάσεις  ανάμεσα στα μέλη της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο «εκλεκτός» των Γεωργιάδη, Βορίδη, Κουρουμπλή…

Συντάκτης: 
Ντάνι Βέργου
Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η πρόθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να τοποθετήσει στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ τον Μιχάλη Χλέτσο, καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ακαδημαϊκή πορεία του Μιχάλη Χλέτσου είναι γνωστή στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι πάνω σε πολυσέλιδη αναφορά του στοιχειοθετήθηκε η αγορά των γερμανικών DRGs από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστούν στο ελληνικό ΕΣΥ.

Πρόκειται για το γερμανικό μοντέλο κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, το οποίο αγόρασε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο καιρό (η αγορά του ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014) και ήρθε να συμπληρώσει την πολιτική δραστικής συρρίκνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας μετά και την ψήφιση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το τιμόνι, δηλαδή, του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να αναλάβει ο άνθρωπος που χειρίστηκε το κομμάτι της επιστημονικής τεκμηρίωσης της πανάκριβης αγοράς των γερμανικών DRGs, έτσι όπως του ανατέθηκε από τον τέως υπουργό Υγείας ΆδωνιΓεωργιάδη.

Τη σχετική αναφορά του ο Μιχάλης Χλέτσος, θυμίζουμε, παρέδωσε στον διάδοχο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος και υπέγραψε τη συμφωνία, δρομολογώντας τη «μεταρρύθμιση»-ταφόπλακα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

http://www.efsyn.gr/arthro/o-eklektos-ton-georgiadi-voridi-koyroympli

http://ygeianet.gr/box/cal/47296.pdf

 

 

Share.

Leave A Reply