Όταν ο Β.Κικίλιας δήλωνε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός

0

Οι υπουργοί Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης, εξειδίκευσαν τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας. Το φοβερό είναι ότι σήμερα αναφέρουν αυτά αλλά πριν λίγους μήνες δήλωναν ευθαρσώς ότι ο εμβολιασμός δεν θα γίνει υποχρεωτικός γιατί είναι αντισυνταγματικός.

Τι άλλαξε; Ας δούμε τί δήλωνε ο Υπουργός Υγείας:

«Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε, μιλώντας ζωντανά σε τηλεοπτικό σταθμό πως το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν… Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός.

Σήμερα όμως (και με το φιάσκο των χαμηλών εμβολιασμών) ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα ότι το προσωπικό των δομών πρόνοιας, φροντίδας ηλικιωμένων κλπ. όπως και το προσωπικό των δομών υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών, θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά αλλιώς θα απέχουν από την εργασία τους χωρίς αποδοχές.

«Έως τις 16/8 το σύνολο των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ακολούθως τη β’ δόση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα», είπε ο Β.Κικίλιας.

Ενώ πρόσθεσε πως «οποιος αρνείται να εμβολιαστεί απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών».

Share.

Leave A Reply