Κινδύνευσε άρρωστο νεογέννητο στη Σίφνο επειδή δεν υπήρχε παιδίατρος

0

Για ώρες ταλαιπωρήθηκε ένα νεογέννητο με βρογχιολίτιδα στη Σίφνο καθώς δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί για το εξετάσει. Οι γονείς του μόλις 40 ημερών βρέφους και η γιατρός του νησιού συναίνεσαν έτσι ώστε φύγει το παιδί χωρίς την παρουσία γιατρού με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς η υγεία του βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο πατέρας του παιδιού, Ζαννής Κοντονάσιος είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star: «Είμαστε στο έλεος του Θεού, παρατημένοι με 500 παιδιά και έναν γιατρό» ενώ παράλληλα τόνισε πως κρατούσε επί ώρες στα χέρια του το νεογέννητο παιδί του και περίμενε να μάθει πότε θα μπορέσει να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Οι γονείς με το βρέφος έφτασαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σίφνου, όπου υπάρχει μόνο μια αγροτική γιατρός, καθώς ο δεύτερος ήταν σε άδεια. Η μεταφορά του παιδιού με πλωτό σκάφος του ΕΚΑΒ στη Μήλο για να ακολουθήσει αεροδιακομιδή στην Αθήνα δεν μπορούσε να γίνει λόγω καιρού ενώ δεν υπήρχε άμεση διαθεσιμότητα πτητικού μέσου. Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, έσωσε το άρρωστο βρέφος, όμως υπό κανονικές συνθήκες δεν συμμετέχει σε αεροδιακομιδές.

«Θέλουμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε στο νησί μας να διαθέτει μια σοβαρή ιατρική περίθαλψη και να μη ζήσει άλλος γονιός αυτό που ζήσαμε εμείς», είπε ο πατέρας του παιδιού.

«Υπάρχουν πάνω από 500 παιδιά στο νησί. Δεν είναι υπερβολικό το νούμερο, δεν υπάρχει μόνιμα παιδίατρος και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», ανέφερε η Δήμαρχος του νησιού στο Star.

Το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων. Αύριο, θα μεταβεί στη Σίφνο για 4 μέρες παιδίατρος από το Τζάνειο νοσοκομείο και για 10 μέρες αγροτικός γιατρός από τη Μύκονο. Αυτή τη στιγμή τρέχει προκήρυξη για την κάλυψη θέσης παιδιάτρου στη Σίφνο, όμως, δυστυχώς, όπως συνέβη και σε παλιότερη, κανείς δεν δηλώνει πως ενδιαφέρεται.

Πηγή newsbeast.gr

Share.

Leave A Reply