ΕΣΥ: Εξετάζεται η ανανέωση των συμβάσεων 4.000 απασχολούμενων

0

Το θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται στο ΕΣΥ καθώς και το θέμα της μοριοδότησης του επικουρικού προσωπικού που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ συζητήθηκαν στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, μετά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η ΠΟΕΔΗΝ, στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται 12.000 συμβασιούχοι, με τις συμβάσεις τους να ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούνιο. «Αν απομακρυνθούν οι συμβασιούχοι, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία, η οποία ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.

«Ο Υφυπουργός μας είπε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία» επισημαίνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας ότι θα διευθετηθεί και το ζήτημα με το προσωπικό καθαριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαϊτειο – η Ομοσπονδία ζήτησε να εξεταστεί η παράταση των συμβάσεων και η βελτίωση της μοριοδότησης.

Η εμπλοκή με τους επικουρικούς και την προκήρυξη του ΑΣΕΠΗ ΠΟΕΔΗΝ έθεσε στον κ. Κοντοζαμάνη το θέμα των πλασματικών βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ. «Εκατοντάδες τέτοιες βεβαιώσεις χορήγησε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Δυστυχώς χάνουν τη μικρή ελπίδα να είναι μεταξύ των επιτυχόντων από τις ψεύτικες και μη νομότυπες βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν σε υποψήφιους ότι κατέχουν την ειδική εμπειρία» κατήγγειλε η Ομοσπονδία.

Προτάθηκε να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις, με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού και ο κ. Κοντοζαμάνης είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος. Συγκεκριμένα, και όπως τους ενημέρωσε «εξετάζεται να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των Επικουρικών Υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων».

https://www.pronews.gr/ygeia/proionta-ypiresies/808483_esy-exetazetai-i-ananeosi-ton-symvaseon-4000-apasholoymenon

Share.

Leave A Reply