Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

0

Έκλεισε ένας(1) χρόνος με τη Ν.Δ στη Κυβέρνηση. Οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ΨΕΥΤΙΚΕΣ. Να θυμίσουμε τι δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης στις 16 Ιουλίου από το Υπουργείο Υγείας. «Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες σχετίζονται με τις προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών.» Τι υλοποιήθηκε από όσα υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός;
Καταρχήν «για τις Προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη». Από το Μάιο του 2019, η τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ετοιμάσει σε Κατανομή και έγκριση με ΠΥΣ και ΕΤΟΙΜΗ να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ( αλλά προέκυψαν οι εκλογές..) 1300 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Αναλυτικά: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ 270, 3η ΥΠΕ:150, 4η ΥΠΕ:170. 5η ΥΠΕ:130, 6η ΥΠΕ:180, 7η ΥΠΕ: 130. ΣΥΝΟΛΟ: 1300.
Από τότε έχουν περάσει 14 Μήνες(!!) και η Προκήρυξη ακόμη δεν έχει εκδοθεί από το ΑΣΕΠ(!!). Μάλιστα, ενώ ο κ. Κικίλιας, δήλωνε στις 17 Δεκέμβρη στη Βουλή « Αλλά επιπλέον προκηρύξαμε 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων» και ο κ. Κοντοζαμάνης στις 16 Ιουνίου δήλωνε ότι «η Προκήρυξη με τις 1209 είναι στον ΑΣΕΠ» μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ΚΑΜΙΑ Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό. Τέτοια «αξιοπιστία» και «συμφωνία λόγου και έργου» από το Υπουργείο Υγείας και τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Όσο δε αφορά τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ του κ. Μητσοτάκη στις 16/7/2020 για «ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών» όσο την είδατε εσείς, άλλο τόσο την είδαμε και εμείς…
Ενώ και σε επίπεδο Σχεδιασμού, ακόμη και τώρα, μετά από ένα χρόνο, η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν έχει ανακοινώσει ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ της για την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών με Μόνιμο Προσωπικό. Να θυμίσουμε εδώ, ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταθέσει 4ετές Σχέδιο Ενίσχυσης (2019-2022) για 10.000 Μόνιμες Προσλήψεις, 2500/ έτος( 1500 Λοιπό-1000 Γιατροί). Ενώ παράλληλα προχώρησε στη 2Κ/2019 για 1116 Μόνιμες Θέσεις για τη Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού που ήδη δούλευε τόσα χρόνια. Απέναντι στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν έχει, μέχρι σήμερα καταθέσει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ(!!).
Και από την άλλη, δεν ντρέπονται καθόλου να οικειοποιούνται σαν δικές τους(!!) τις Προκηρύξεις που άφησε παρακαταθήκη η Κυβέρνηση του ΣΥΙΡΖΑ, όπως τις 940 Θέσεις Γιατρών. Η οποία, ήταν έτοιμη από το Μάιο του 2019 (είχαν ξεκινήσει καταθέσεις δικαιολογητικών, αλλά «πάγωσε» λόγω εκλογών..) να την προχωρούν σαν δική τους(!!) από την αρχή το Φεβρουάριο του 2020, 10 μήνες(!!) μετά. Όπως και τις 46 Θέσεις για το ΕΚΑΒ, που είχε εγκρίνει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι σήμερα, ένα χρόνο Κυβέρνηση της Ν.Δ, δεν έχει εγκρίνει, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) ΟΥΤΕ ΜΙΑ(1) ΘΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στις Δημόσιες Δομές Υγείας!!
Αυτή είναι η «Γενέθλια» προσφορά της Κυβέρνησης της Ν.Δ, ένα χρόνο μετά, στους «ήρωες με τις Πράσινες και άσπρες μπλούζες» που χειροκροτεί και μας έχει αναλάβει «ο ίδιος Προσωπικά» ο κ Πρωθυπουργός, όπως έχει δηλώσει. ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ- ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(!!).
Υ.Γ : Δεν φτάνει που δεν έχουν κάνει ούτε μια Μόνιμη Πρόσληψη, και ότι διορίζεται είναι απόνερα και ουρές από Προκηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν με τα λεγόμενα τους τη «κοινή λογική». Στη Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, στις 16/6 με τον κ. Κοντοζαμάνη, δήλωσε ότι «ψάχνει στο Υπουργείο να βρει τις προσλήψεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία..». Πρέπει να έχει θράσος, και μάλιστα πολύ, ο κύριος Κοντοζαμάνης και η Κυβέρνηση «ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ» να εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε σε 13(!!) Προκηρύξεις Μόνιμου Προσωπικού. Μάλιστα, στο πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, το δύσκολο 2015, εκδόθηκαν 5 Προκηρύξεις ( 2 με Πίνακα Επιλαχόντων) που αφορούσαν συνολικά 1787 Θέσεις Μόνιμου Προσωπικού(!!) . Ας ρωτήσει και τις υπηρεσίες να μάθει, για να μην γίνεται ρεζίλι και εκτίθεται. Εκτός, εάν με τα ανώτατα Μαθηματικά της Κυβέρνησης της Ν.Δ, το απόλυτο μηδέν (0) είναι μεγαλύτερο του 1787. ..

ΑΡΜΑ 1_xronos_n.d pdf κλικ εδω 

Share.

Leave A Reply