Απάντηση στο σύνδεσμο ειδικευμένων ιατρών Αχαΐας

0
ΤώραΝαΛογαριαστούμε με τον καιροσκοπισμό των τοπικών ταγών της εξουσίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αγνώστου πατρός και προελεύσεως , αυτό-αποκαλούμενος ¨Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Αχαΐας¨ ,  εξαπολύει δριμύ κατηγορητήριο απέναντι στην πρωτοβουλία Μετά Θα Λογαριαστούμε.
Αποτυχημένη η προσπάθεια των συγγραφέων του κειμένου να σπιλώσουν την πρωτοβουλία αυτή. Αποδεικνύουν ότι η ιδρυτική πράξη και καταστατική αρχή του -παντελώς άγνωστου στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αχαϊας-  «Συνδέσμου» είναι η χωρίς όρους συμπολίτευση στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευση σε όσους τολμούν να αμφισβητούν τους χειρισμούς και τις πολιτικές της στον τομέα της Υγείας, και συγκεκριμένα στο ζήτημα της πανδημίας.
Δεύτερος στόχος τους να διασπάσουν το νοσοκομειακό κίνημα της Αχαϊας και πραξικοπηματικά να εμφανιστούν ως εκφραστές του, ενώ οι χρεοκοπημένες απόψεις και ιδεοληψίες τους, αποτελούν οικτρή μειοψηφία στο αναγνωρισμένο και με ιστορική διαδρομή , σωματείο της Ε.Ι.Ν.Α.
Αλήθεια, ποια πραγματική ανάγκη των νοσοκομειακών γιατρών και των διεκδικήσεών τους έρχεται να καλύψει αυτός ο «Σύνδεσμος», αν όχι φτηνά και ιδιοτελή  κομματικά σχέδια της ΝΔ ; Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν και γιατί ντρέπονται να υπογράψουν με τα ονόματά τους;  Τι φοβούνται;
Δεν ντρέπονται να υποστηρίζουν δημόσια το χρεοκοπημένο δόγμα της ΝΔ «δημόσιο δεν σημαίνει απαραίτητα κρατικό», ειδικά σήμερα που το κρατικό – δημόσιο σύστημα αποδεικνύεται το αποκούμπι του λαού μας στην κρίση της πανδημίας; Πού είναι άραγε όλοι αυτοί οι σωτήρες-ιδιώτες τη στιγμή που ο λαός και η Δημόσια Υγεία δοκιμάζονται; Γιατί ακόμα και τώρα νοιάζονται μόνο για να πλουτίσουν και να βολέψουν την πάρτη τους; Δεν ντρέπονται οι «Συνδεσμίτες» να υπερασπίζονται δημόσια αυτά που ακόμα και το ίδιο τους το κόμμα δεν τολμά πλέον να ψελλίσει;
Γιατί τέτοιος φανατισμός και παρωπίδες; Μήπως τελικά εκπροσωπείτε μόνο τα ευτελή συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων προσμένοντας σε κάποιο bonus για τις υπηρεσίες σας;
Ας αναλογιστούμε λοιπόν όπως μας καλούν οι ανώνυμοι κειμενογράφοι του «Συνδέσμου».
Ας αναλογιστείτε πόσο θετικό για την μέχρι ώρας έκβαση της πανδημίας είναι η καθυστέρηση των σχεδίων της κυβέρνησής σας για τα ΣΔΙΤ.
Ας αναλογιστείτε πόσο προωθητικό για τις ανάγκες του λαού και της δημόσιας υγείας είναι το προσωρινό μπλοκάρισμα των σχεδίων σας, από κοινού με τις ηγεσίες του ΠΙΣ και του ΙΣΠ, για μετατροπή του ΕΣΥ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.
Ας αναλογιστείτε τις διαχρονικές ευθύνες που έχει η δικιά σας παράταξη για το σημερινό χάλι και τις ανεπάρκειες του ΕΣΥ, που παρότι λαβωμένο, αντέχει ακόμα.
Ας αναλογιστείτε στην κλίμακα 1 έως 10  του πολιτικού καιροσκοπισμού και αριβισμού, τι βαθμό θα βάζατε στον εαυτό σας, όταν από επαγγελματίες καθυβριστές του ΕΣΥ και φανατικοί αντικρατιστές, μετατρέπεστε εν μία νυκτί σε οπαδούς του «ΕΣΥ που είναι Στρατηγός τπυ πολέμου κατά της πανδημίας» .
Ας αναλογιστούμε αν είναι τυχαία η από κοινού ομοβροντία απέναντι στην πρωτοβουλία ΜετάΘαΛογαριαστούμε καλοπληρωμένων δημοσιογράφων -απολογητών του χυδαίου νεοφιλελευθερισμού, κυβερνητικών στελεχών και κομματικών κέντρων. Τι είναι αυτό που πραγματικά σας φοβίζει; Ότι δεν θέλουμε να ξεχαστούν οι εγκληματικές διακομματικές ευθύνες όλων των Μνημονιακών κυβερνήσεων που έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν τα συμφέροντα δανειστών και θεσμών πάνω από την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού αγαθού της Υγείας;
Ας αναλογιστούν τέλος, οι συνάδελφοι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαϊας για ποιο λόγο ο «Σύνδεσμος» που φιλοδοξεί να τους εκπροσωπήσει, δεν έχει βγάλει άχνα για τα φλέγοντα και πραγματικά ζητήματα. Για το αναγκαίο άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, για τη στελέχωση των νοσοκομείων και ΚΥ του νομού μας με μόνιμο προσωπικό, για τα ανύπαρκτα μέτρα και υλικά προστασίας των υγειονομικών που έχουν ήδη ριχτεί σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη, μετρώντας απώλειες.Αντ’ αυτού, επιτίθενται  μόνο σε όσους τολμούν και απαιτούν τα αυτονόητα, παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας, χιλιόμετρα μακριά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής.
Οι ουσιαστικοί απολογισμοί θα γίνουν μετά. Τότε όμως, κανείς από εμάς δεν θα αποδεχτεί την προηγούμενη «κανονικότητα». Κανένας πολίτης δεν πρέπει να αποδεχτεί να βρεθεί ξανά ανοχύρωτος μπροστά στην καταστροφή της υγείας και στην απειλή της ζωής.
Θα κάνουμε το χρέος μας. Δεν σιωπούμε και δεν θα σιωπήσουμε. Μετά θα λογαριαστούμε.
Μόνο η Δημόσια Υγεία μπορεί να σώσει το λαό
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τη Δημόσια Υγεία
Απόσπασμα από το αρχικό κείμενο της πρωτοβουλίας ΜετάΘαΛογαριαστούμε (metathalogariastoume.gr)
Στέλιος Τσόχατζης, χειρουργός στο ΓΝΑιγίου, αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α, μέλος του Δ.Σ του ΙΣΠάτρας και μέλος της πρωτοβουλίας ΜετάΘαΛογαριαστούμε
Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Αχαΐας: «#Μετα_θα_λογαριαστουμε» ή «#Τωρα θα_αναλογιστούμε»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομούς Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 
“Κανένας δημόσιος διάλογος δεν ευδοκιμεί εάν εκ των προτέρων δεν καθιερωθούν τα όρια, οι παραδοχές της συζήτησης.
Λοιπόν, ένα συνδικαλιστικό σωματείο δεν είναι πολιτικό κόμμα, δεν συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται και δεν είναι επιστημονικό όργανο.
Τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν ως μοναδικό σκοπό την προστασία και την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του.
Εάν αυτές οι παραδοχές είναι αποδεκτές, μπορούμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το επίκαιρο θέμα του κορωνοιού και της αντιμετώπισης της πανδημίας του στην χώρα μας.
Γιατί πρέπει «να αναλογιστούμε τώρα» και όχι «να λογαριαστούμε μετά»;
Εάν  θέλουμε όλες οι υγειονομικές μονάδες και το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να ριχτούν στην μάχη του κορωνοιού, γιατί το Ε.Σ.Υ. να είναι, όπως τώρα, κρατικό και όχι απλά Δημόσιο; Στο Δημόσιο Ε.Σ.Υ η Πολιτεία είναι ο Στρατηγός και ο ιδιωτικός τομέας είναι μέτοχος με τους όρους που θέτει ο Στρατηγός.
Σ’ ένα Δημόσιο Ε.Σ.Υ. οφείλουμε ν’ αναλογιστούμε γιατί ο μοριακός έλεγχος έχει τέτοιες αποκλίσεις τιμών μεταξύ των ιδιωτικών εργαστηρίων, τη στιγμή που όλες οι αναλύσεις τελικά γίνονται στα τρία κρατικά εργαστήρια;
Σ’ ένα Δημόσιο Ε.Σ.Υ., πρέπει να απορούμε, γιατί βρίσκουν αντιδραστήρια τα ιδιωτικά εργαστήρια και όχι τα δημόσια.
Το υπάρχον Ε.Σ.Υ., πριν στραφεί στους εθελοντές συνταξιούχους υγειονομικούς, να  αναλογιστεί τις εφεδρείες που έχει «στα μετόπισθεν».
Το σημερινό Ε.Σ.Υ., να αναλογιστεί, με την εικόνα ερήμωσης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εάν θα επαναπροσδιορίσει την λειτουργία τους με κεντρικές οδηγίες; Το επείγον περιστατικό παραμένει επείγον και στην κρίση. Προφανώς οι πολίτες χρησιμοποιούσαν τα ΤΕΠ, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, «για ψύλλου πήδημα».
Το κρατικό Ε.Σ.Υ., να αναλογιστεί, τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοιού, είτε αυτά έγιναν από τις ΔΥΠΕ, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους υγειονομικούς, ώστε να μην επαναληφθούν.
Οι υπάρχουσες διοικήσεις του Ε.Σ.Υ., να αναλογιστούν τις καταγγελίες των υγειονομικών για ελλιπή μέτρα προστασίας. Να απαντήσουν με γεγονότα και δεδομένα ώστε να μην διαδίδεται ο φόβος μεταξύ των υγειονομικών.
Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής θετικό απολογισμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ας γίνουμε οπαδοί του «#Τωρα θα_αναλογιστουμε» για να μην επιτρέψουμε το σύνθημα «#Μετα_θα_λογαριαστούμε» να γίνει «#Οι Εμείς ή Εσείς» που θα διαλύσει όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και σαν κοινωνία και σαν Ε.Σ.Υ.”
 
 
 
Share.

Leave A Reply