Υποδιοικητής νοσοκομείου της Αθήνας εμβολιάστηκε με εμβόλιο της Pfizer/Biontech μπήκε στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση

0

Yποδιοικητής μεγάλου νοσοκομείου των Αθηνών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Pfizer/Biontech κατά του κορωνοϊού.

Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 55 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα καρδιολογικά προβλήματα, παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού και πολυοργανική ανεπάρκεια μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer/Biontech  και εισήχθη στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του και για το κατά πόσον πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου ή κάτι που δεν έχει σχέση με τον εμβολιασμό του.

πηγη. https://www.pronews.gr/ygeia/950657

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας νοσηλεύεται διασωληνωμένος από την Πρωτοχρονιά ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου. Ο 54χρονος εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού την περασμένη Τετάρτη και εξετάστηκε μάλιστα από τους γιατρούς του Θριάσιου την ίδια μέρα. Δεδομένου δε ότι εμφάνιζε βήχα, πυρετό και δύσπνοια, υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοιό το οποίο ήταν αρνητικό. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και την Πρωτοχρονιά κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωληνωσή του καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε.

Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως ο αναπληρωτής διοικητής εμβολιάστηκε όπως προβλεπόταν και εξετάστηκε το ιστορικό του για αλλεργίες όπως επίσης προβλέπεται. Υπογραμμίζουν πως νοσηλεύεται με αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού και πως δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με την λοίμωξη που εμφάνισε.

Share.

Leave A Reply