Τσιόδρας. Με τα μέτρα έχουμε αγοράσει χρόνο.Τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8.000-10.000

0
Με βάση τον μαθηματικό τύπο, τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8.000-10.000 – «Έχουμε αγοράσει χρόνο»
Συνολικά 8.000-10.000 υπολογίζονται όσοι έχουν «κολλήσει» κορωναϊό στην Ελλάδα αυτή την στιγμή και θα είναι συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί, υποστήριξε ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά μόνο 71 είναι τα νέα κρούσματα. 
Δηλαδή μπορεί και να μην αντιληφθούν ότι είναι άρρωστοι.
Σύνολο υπάρχουν 695 κρούσματα, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες.
Από αυτούς 114 νοσηλεύονται.
Οι νεκροί είναι 17 με μέσο όρο ηλικίας 76 έτη και όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα. 
«Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό, τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει.
«Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό. Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας».
Share.

Leave A Reply