Το σύστημα Α. Λοβέρδου – Α. Γεωργιάδη (μαζί με την ουρά του) – Μ. Βορίδη και οι διωγμοί των ιδιωτών γιατρών

0

Τα χρόνια της μνημονιακής συγκυβέρνησης, το παραπάνω σύστημα, έκανε ότι το δυνατόν να κλείσει τα ατομικά μικρά ιατρεία είτε φέρνοντας προσκόμματα στην λειτουργία τους είτε επιβάλλοντας «κανόνες – περιορισμούς» πέρα από κάθε λογική με αυτοσκοπό την καταστροφή και υποταγή των λειτουργών υγείας. Και βέβαια όλα αυτά για να ευνοηθεί και ο άλλος υπουργός υγείας που η συμβία του λέγεται ότι είναι μεγαλομέτοχος γνωστής αλυσίδας. Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι στην ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Τελευταίο κατάλοιπο που άφησαν είναι το καταστροφικό, για τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, η μείωση της αμοιβής τους κατά 40% με την λεγόμενη αυτοπαραπομπή. Δεν έφταναν δηλαδή τα Rebate και τα Clawback που μειώσανε περίπου στο 50% τις αμοιβές των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά μείωσε εξ’ αρχής κατά 40% την τιμή των εργαστηριακών που γράφει και κάνει ο κλινικοεργαστηριακός γιατρός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση της αμοιβής του γιατρού και βάζει θηλιά στην επιβίωση του ιατρείου.
Και βέβαια όλα αυτά για να ευνοηθούν μεγάλες αλυσίδες εργαστηρίων – κλινικών οι οποίες ανοίγονται στην επαρχία μετά την επικράτηση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα μέσα στα σχέδια τους ήταν να αναλάβουν και τα εργαστηριακά και των δημόσιων νοσοκομείων οδηγώντας το προσωπικό τους μετά σε διαθεσιμότητα και απόλυση (γνωστός μετρ ο Γεωργιάδης σε αυτό) αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβαν. Την ζημιά όμως την έκαναν.
Θα πρέπει οι ιατρικοί σύλλογοι να απαιτήσουν την άμεση κατάργηση της αυτοπαραπομπής αλλά και την απόδοση των περικομμένων αμοιβών στους δικαιούχους.
Δεν είναι δυνατό ο κλινικός γιατρός (πχ καρδιολόγος) να τιμωρείτε με περικοπή έως μηδενισμό της αμοιβής του όταν πρόκειται να εξετάσει τον ασθενή του και να παίρνει την αμοιβή ολόκληρη το διαγνωστικό σουπάδικο. Το θέμα αυτό αφορά πολλές ειδικότητες που εκτελούν νόμιμα στο ιατρείο τους εργαστηριακές εξετάσεις όπως Καρδιολόγοι, Παθολόγοι, Αγγειολόγοι, Χειρουργοί, Γαστρεντερολόγοι, Γυναικολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Νευρολόγοι κ.α.
Δείτε τον παρακάτω πίνακα να καταλάβετε την αδικία και τα ποσά που μένουν για κάθε εξέταση καρδιολογική με βάση την τιμή αναφοράς και τέλος τι μένει στον γιατρό. Στον υπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη που είναι τα έξοδα του ιατρείου , η απόσβεση των ακριβών μηχανημάτων, η χρήση αναλωσίμων υλικών και βέβαια τα χρόνια σπουδών και εξειδίκευσης του γιατρού. Αν στην απομένουσα τελική τιμή αφαιρέσουμε όλα τα παραπάνω τότε ο γιατρός βάζει από την τσέπη του για να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις ο ασθενής.

κλικ στην εικόνα

καρδιολογοι

Παπαδοπουλος Γιάννης

Γράφει ο Παπαδόπουλος Γιάννης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καρδιολόγος

 

 

Share.

Leave A Reply