Συγκλονιστική ανακοίνωση γιατρού, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

0
Το παρακάτω κείμενο, έχει τοιχοκολληθεί σε πολλά σημεία του Νοσοκομείου Αργοστολίου, από σήμερα το πρωί και εκφράζει την αγανάκτηση, την απελπισία αλλά ταυτόχρονα και τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητα του γιατρού ο οποίος έχει αναλάβει τη σημερινή εφημερία..
Σημαντική ενημέρωση όλων των πολιτών που θα απευθυνθούν σήμερα στο Νοσοκομείο.
Σήμερα δεν υπάρχει εφημερεύων Παθολόνος για τα επείνοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική. Οι γιατροί του Νοσοκομείου εδώ και μήνες εκπέμπουν κραυγή αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις (Υπουργείο υγείας, βουλευτή. Δήμο, Περιφέρεια) για το επερχόμενο κακό (έλλειψη ιατρικού προσωπικού). Εφαρμόσιμη λύση δεν δόθηκε από κανένα.
Ο γιατρός που θα βρείτε σήμερα να εξυπηρετεί τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική το κάνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνον αφού:
1.        Είναι Νεφρολόγος και όχι Παθολόγος
2.        Εφημερεύει για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί σήμερα κανονικά και προσφέρει θεραπεία σε 18 ασθενείς, ώστε καλύπτει δύο τμήματα, πού είναι πανελλήνια νοσοκομειακή πρωτοτυπία
3.        Δεν προβλέπεται από καμιά διαδικασία, ούτε αποτελεί οδηγία από κανένα αρμόδιο φορέα, αλλά προκύπτει μόνο από την κατανόηση ότι όσοι ασθενείς έρθουν σήμερα στο Νοσοκομείο περιμένουν να βρούν ένα γιατρό πού να μπορεί να βοηθήσει, κατά την γενική ιατρική του κρίση, ακόμη και χωρίς αρμοδιότητα, αφού δεν διατίθεται αρμόδιος ειδικός Παθολόγος.
Η κατάσταση μοιάζει με καταρρέον μέτωπο μάχης, με μερικούς ζωντανούς ακόμη μαχόμενους φαντάρους. Οι στρατηγοί την… έκαναν για Πάσχα.
Ζητάω την κατανόησή σας και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω, συν Θεώ, του οποίου όλοι ζητάμε συνειδητά τη βοήθεια.
Ευάγγελος Γ ιαννάτος
Νεφρολόγος, Διευθυντής Μονάδος Τεχνητού Νεφρού
Εθελοντικά εφημερεύων για τα Επείγοντα Παθολογικά και την Παθολογική Κλινική
Πηγή.http://www.ionianpress.gr/ionian-news/kefalonia-eidiseis/mia-sygklonistiki-anakoinosi-giatroy-sto-nosokomeio-argostoliou-simera
Share.

Leave A Reply