Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο Κοροναϊός δεν συνιστά παγκόσμια απειλή

0

«Επί του παρόντος αυτή η μετάδοση δείχνει να περιορίζεται σε ομάδες οικογενειών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας» ξεκαθαρίζεται από τον ΠΟΥ – Στους 18 οι νεκροί στην Κίνα – Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Ευρώπη – Κρούσμα καταγράφηκε και στην Ιταλία – Σε καραντίνα πέντε κινεζικές πόλεις

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με τη φύση της επιδημίας, του Κοροναϊού, που έχει θέσει σε επιφυλακή τη διεθνή ιατρική κοινότητα. Όπως ξεκαθαρίζει ο Οργανισμός, ο Κοροναϊός δεν συνιστά απειλή για την παγκόσμια υγεία, μέχρι στιγμής, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση συναγερμού περιορίζεται στην Κίνα.

Σε καραντίνα βρίσκονται πλέον πέντε πόλεις στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 18. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 600 ενώ δραματική είναι η κατάσταση στην κινεζική πόλη Ουχάν όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν σε ατελείωτες ουρές προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστώσουν εάν τελικά πάσχουν από τον κοροναϊό.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς στο Σιατλ εντοπίστηκε κρούσμα, όπως άλλωστε και η Ευρώπη με τα κρούσματα να εντοπίζονται σε Ιταλία και Σκωτία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΟΥ:

«Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα. Αλλά δεν είναι ακόμη μια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως και να εξελιχθεί έτσι», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους. Ο διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος «καμιά απόδειξη» μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας. «Ξέρουμε ότι υπάρχει μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα, αλλά επί του παρόντος αυτή η μετάδοση δείχνει να περιορίζεται σε ομάδες οικογενειών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμιά απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξελιχθεί έτσι», τόνισε.

Κίνα: Στοπ στις μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις

Μέτρα λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας της Κίνας που ανέφερε σήμερα ότι οι εκπαιδευτικές διοικήσεις και τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα πρέπει να οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία.  Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια πρέπει να λάβουν μέτρα πρόληψης και ελέγχου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, πριν από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, συστήνεται στην εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο. Οι φοιτητές επιστρέφουν στα μαθήματά τους, μετά την εξεταστική, στα τέλη Φεβρουαρίου.

 

Share.

Leave A Reply