Π.Κουρουμπλής: Στις 27 Απριλίου θα εξοφληθούν όλες οι εφημερίες

0

Τη διαβεβαίωσε ότι στις 27 Απριλίου θα εξοφληθούν οι απλήρωτες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών παρείχε σήμερα ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο», ανέφερε επίσης ότι οι διαδικασίες προσλήψεων που θα γίνουν τον Μάιο θα γίνουν στοχευμένα γιατί η κυβέρνηση θέλει ένα δημόσιο σύστημα υγείας αναβαθμισμένο, προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες.

«Εκκρεμεί ένα θέμα, αυτό των εφημεριών», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Οι εκκρεμότητες του ‘12, του ‘13 και του ‘14 που δεν πληρώθηκαν ποτέ, δεδουλευμένα στο χώρο της Υγείας, που δεν πληρώθηκαν γιατί κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν πλεονάσματα, τα χρήματα αυτά διασφαλίστηκαν από το κράτος και στις 27 Απριλίου, θα καταβληθούν στους ενδιαφερόμενους».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλαξε μια κυβέρνηση με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά. Οι διοικητές οφείλουν να θέσουν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις τους. Όσοι κρίνουμε ότι πραγματικά έχουν δουλέψει θα τους κρατήσουμε, αλλά όσοι κρίνουμε ότι πρέπει να αλλάξουν θα αλλάξουν», δήλωσε ακόμη.

«Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα δε μπορούν να μας το στερήσουν στη λογική διώξτε μας για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από μια καθημαγμένη χώρα. Να πουν πληρώστε μου το υπόλοιπο της θητείας. Ελπίζω να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται πως η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) για σήμερα Παρασκευή, και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία».

 

Share.

Leave A Reply