Ο ΙΣΑ απαντά στον Πολάκη: Εμείς στηρίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν

0

Στην αντεπίθεση ο ΙΣΑ μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ότι το 80% παίρνει φακελάκι – Τον καλούν να μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία
Ο ΙΣΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια.

 

«Καλούμε τον κ. Πολάκη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται. Σε αντίθετη περίπτωση οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Με την ίδια ανακοίνωση καλούν επίσης τον αναπληρωτή υπουργό να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. «Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει.Επίσης έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό».

Ο ΙΣΑ αναφέρει ακόμη ότι καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. «Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν».

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Το Παρασκήνιο», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε επισημάνει συγκεκριμένα:

«Tο 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα. Το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξει τον ασθενή αν δεν πάρει χρήματα». Και πρόσθεσε: «για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή θεσπίσαμε τη λίστα χειρουργείου, η οποία λειτουργεί σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία».

Share.

Leave A Reply