Νοσοκομείο Μυτιλήνης. ΕΔΕ για το γλέντι με τα ζεϊμπέκικα μέσα στα Επείγοντα

1

Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι ανθρώπινο και μέχρι σε ένα σημείο σεβαστό, οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα στις γιορτές, εκείνοι που έχουν βάρδια την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι – ή οι περισσότεροι – βρίσκονται στα σπίτια τους με την οικογένεια και φίλους ή έξω και διασκεδάζουν, να… πάρουν μια γεύση από γιορτή. Στο Νοσοκομείο όμως, σε έναν ευαίσθητο χώρο υγείας, εκεί όπου στον πάνω όροφο υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τις γιορτές δοκιμαζόμενοι στο κρεβάτι του πόνου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμη πιο διαφορετικά είναι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ ανοίξει η πόρτα και να μεταφέρουν κάποιο θύμα τροχαίου, έναν εμφραγματία κλπ. Εδώ όμως το προσωπικό δεν πήρε απλά μια γεύση από γιορτές, αλλά πραγματικά του έδωσε και κατάλαβε!

Τα παραπάνω μας κατήγγειλαν αναγνώστες, και μας έστειλαν και  βίντεο τα οποία είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook, δείχνοντας να μην έχουν αντιληφθεί τη σημασία του χώρου και του δικού τους ρόλου.

Μια από αυτές τις γιορτινές μέρες που πέρασαν, το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, οργάνωσε ένα γλέντι που θα το ζήλευε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος! Μπουζούκια, τουμπερλέκια, ντέφια, οι ρετσίνες και οι μπίρες να ρέουν σε αφθονία και τα τσιγάρα ν’ ανάβουν το ένα πίσω απ’ το άλλο. Οι χώροι του ΤΕΠ μετατράπηκαν σε «κουτούκι»  με ζωντανή μουσική, φαγητά, ποτά, τσιγάρα και γιατρούς, νοσηλευτές, σεκιουριτάδες, μέχρι και… ένας ασθενής με κουβέρτα και το τσιγάρο στο χέρι, να διασκεδάζουν!ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ VIDEO ΣΩΖΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, τα βίντεο από το γλέντι σε νυχτερινή βάρδια του Νοσοκομείου, δεν τραβήχθηκαν από κάποιο επισκέπτη ή κάποιο ασθενή, αλλά από τους ίδιους τους γλεντζέδες την ώρα που χόρευαν, έπιναν και μάλιστα τα ανέβασαν και στους λογαριασμούς τους στο facebook,  έτσι για να δουν και οι πολίτες και να κάνουν το σταυρό τους, γιατί δεν τους συνέβη τίποτα έκτακτο και δεν  χρειάσθηκε να… πέσουν στα χέρια της συγκεκριμένης βάρδιας, εκείνο το βράδυ.

Μάλιστα στη διάρκεια του γλεντιού ακούγονται σε διάφορα σημεία οι εργαζόμενοι να σχολιάζουν την κατάσταση, λέγοντας «αν έρθει κανένας θα πούμε έχουμε ασθενή», ή μια άλλη εργαζόμενη που χορεύει ζεϊμπέκικο, σε τσακίρ κέφι ακούγεται να λέει «για X-ray είμαστε τώρα».

Στο πρωτοφανές event στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, τα γλέντια όπως φαίνεται από τα βίντεο, εξελίσσονται παντού, μέσα σε γραφεία όπου έχουν στρωθεί τα φαγητά και τα μπουκάλια με τα ποτά,  ενώ χορεύουν στους διαδρόμους, στους χώρους υποδοχής ασθενών. Μάλιστα πάνω στο χορό αντί για πιάτα ή χαρτοπετσέτες, μια εργαζόμενη πετάει κυπελάκια που χρησιμοποιούνται για εξετάσεις.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι θα γινόταν αν μεταφέρονταν στα ΤΕΠ για τις πρώτες βοήθειες κάποιοι ασθενείς. Το προσωπικό που βρισκόταν σε… μεγάλα κέφια τι είδους υπηρεσίες θα τους παρείχε;

Μυτιλήνη: ΕΔΕ για το γλέντι με τα ζεϊμπέκικα μέσα στα Επείγοντα

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τα αναφερόμενα στο σημερινό (Τρίτη 16.1.2018) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου» διέταξε η διοικήτρια του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού.

Σύμφωνα με αυτό, μέσα στο χώρο υποδοχής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στήθηκε εορταστικό τρικούβερτο γλέντι, το οποίο και μεταδόθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ζωντανή σύνδεση από τους συμμετέχοντες σε αυτό μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες έως και σήμερα το μεσημέρι παρέμεναν αναρτημένες σε κατάσταση «δημόσια» και προσβάσιμες από όλους τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι συμμετέχοντες φέρονται να λένε «τώρα είμαστε για x ray» και «αν έρθει κανένας θα πούμε έχουμε ασθενή».

Πηγή. nealesvou.gr

Share.

1 σχόλιο

  1. Vasilios Stathopoulos on

    Δεν υπάρχει χώρος συζήτησης, ούτε φθηνές δικαιολογίες περί γιορτινής ημέρας κλπ. Τεκές ο χώρος του νοσοκομείου; ΕΔΕ γιατί, αφού όλοι ξέρουμε ότι στο δημόσιο γίνεται για να βγούν όλοι λάδι. Στέρηση μισθού max και στο επόμενο παράπτωμα απόλυση. Σίγουρα υπάρχουν υποψήφιοι άνεργοι που θα δούλευαν ακόμη και παραμονή πρωτοχρονιάς. Το δε κορυφαίο είναι ότι αναμετάδωσαν το γεγονός, κριτήριο ότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν το ηθικό απο το νόμιμο ή το ανήθικο.

Leave A Reply