Νοσ. Σαντορίνης: Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις – Νοσοκομείο αντάξιο του νησιού, ζητά η ΑΕΜΥ ΑΕ

0
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις στον οργανισμό λειτουργίας του Γενικού νοσοκομείου Σαντορίνης.

Το μείζον αναφορικά με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, όπως αναφέρει την Παρασκευή η διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ, είναι οι καλές σχέσεις που πρέπει να οικοδομηθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να λειτουργήσει τελικά το νοσοκομείο, καθώς η Σαντορίνη οφείλει να διαθέτει δημόσιο χώρο υγείας αντάξιο του ονόματός της, αλλά και των απαιτήσεων κατοίκων και επισκεπτών της, όπως αναφέρει.

AdTech Ad

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης της ΑΕΜΥ ΑΕ. έχει ως εξής:

«Την πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με δημόσιο χαρακτήρα και χάριν του δημοσίου συμφέροντος, πραγματοποιεί

Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΕΜΥ, με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και των πολλαπλάσιων επισκεπτών της Σαντορίνης, ξεκίνησε πριν 10 μήνες μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική προσπάθεια.

Τα βήματα για την προσέγγιση του στόχου, που ξεκίνησαν ουσιαστικά από την 31η Αυγούστου που έγινε η διοικητική παραλαβή του Νοσοκομείου από τον Ανάδοχο του έργου, δηλαδή την ΚΤΥΠ Α.Ε., μας οδήγησαν, με σχετική καθυστέρηση, στη νομοθετική ρύθμιση της έναρξης λειτουργίας του, το Φεβρουάριο του 2016 μέσω του Ν.4368.

Σε αυτή την πορεία αναδείχθηκαν ανάγκες, κυρίως τεχνικές, που απαιτούσαν άμεσες και συγκροτημένες λύσεις.
Κύρια στοιχεία αυτής της πορείας αποτελούν η καταγραφή των αναγκών και των εκκρεμοτήτων του χώρου, ο σχεδιασμός λειτουργίας του, η υλοποίηση διοικητικών και τεχνικών εργασιών.

Η εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνίας, ο έλεγχος, συντήρηση και υποστήριξη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας, οι διαδικασίες τακτοποίησης του πρόσθετου χώρου 850 τετρ.μέτρων του υπογείου για μελλοντική χρήση, οι διαδικασίες μετρήσεων και αδειοδότησης των εγκαταστάσεων ιοντίζουσας ακτινοβολίας, η οικονομοτεχνική μελέτη εφαρμογής για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι μερικά από τα μικρά ή μεγαλύτερα βήματα σε αυτήν την πορεία.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο λειτουργίας του Νοσοκομείου, είναι η στελέχωσή του με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, που η ένταξή του στη διοικητική δομή της ΑΕΜΥ, καθορίστηκε από τους ακόλουθους τρεις παράγοντες: το νομοθετικό πλαίσιο του Φεβρουαρίου 20 16, την προγραμματική σύμβαση με τη 2η ΥΠΕ που αφορά στη λειτουργική ένταξη του Κέντρου Υγείας Θήρας στο ΓΝΘ και τις προσκλήσεις απόσπασης από το Υπουργείο Υγείας και εποπτευόμενους φορείς του και πρόσληψης νέου προσωπικού.
Με τη συστηματική και υπεύθυνη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας, αλλά και των εργαζομένων της ΑΕΜΥ, επιταχύναμε μέσα σε λίγους μήνες, την ενεργοποίηση των διαδικασιών, που θα οδηγήσουν σύντομα στην έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Πλησιάζοντας στο τελικό σημείο εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού, ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις στον οργανισμό λειτουργίας του ΓΝΘ.

Η ομαλή και επαρκής λειτουργία του Νοσοκομείου, θα ενισχυθεί και από την αναμενόμενη υποστήριξη της Διοίκησης και των εργαζομένων που θα το στελεχώσουν. Στο σημείο αυτό ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλογικοτήτων.
Η ανάδειξη της Σαντορίνης σε ηγετικό τουριστικό προορισμό, οφείλεται και στη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της. Αυτό είμαστε σίγουροι πως θα το διαπιστώσουν οι εργαζόμενοι, κυρίως επιστήμονες, που θα αποδεχθούν τη μετακίνησή τους στο νησί για την ανάπτυξη της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και συνεπείς στο πρωταρχικό στόχο της ΑΕΜΥ σε όλες τις δομές υγείας που λειτουργεί , που είναι η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών σε δημόσιους φορείς, θα επιδιώξουμε τη δημιουργία νέων σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Σκοπός μας είναι η λειτουργία Νοσοκομείου σύγχρονου, ασφαλούς και ανοικτό σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
Γιατί η Σαντορίνη οφείλει να διαθέτει δημόσιο χώρο υγείας αντάξιο του ονόματός της, αλλά και των απαιτήσεων κατοίκων και επισκεπτών της.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Εκποιήθηκε στον βωμό του κρατισμού αναφέρουν οι Μάνατζερς Υπηρεσιών Υγείας

https://www.docmed.gr/esi-santorinis-proslipsis-me-diadikasies-fast-track/

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/342677
Share.

Leave A Reply