Με το Βραβείο του Διακεκριμένου Καθηγητή τιμήθηκε ο καρδιολόγος Δρ Γεώργιος Ντάγγας

0

Με το Βραβείο του Διακεκριμένου Καθηγητή (Distinguished Teacher Award) τιμήθηκε ο ιατρός και καθηγητής Δρ Γεώργιος Ντάγγας κατά το 66ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που έγινε στην Ουάσιγκτον.

Στο επίσημο ανακοινωθέν του Οργανισμού, το οποίο υπογράφει ο Δρ Σπένσερ Κινγκ, αναγράφεται ανάμεσα στα άλλα, πως «ο Δρ Γεώργιος Ντάγγας είναι ένας από τους κορυφαίους καθηγητές στην Καρδιολογία και γι’ αυτό του αξίζει να είναι ο φετινός τιμώμενος με το βραβείο Διακεκριμένου Καθηγητή».

Υπογραμμίζεται ότι και η σύζυγος του Δρ Ντάγγα, η Δρ Ρωξάνη Ντάγγα έλαβε το βραβείο Διακεκριμένης Προσφοράς στον Τομέα Καρδιαγγειακής Υγείας των Γυναικών. Επίσης, ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου έλαβε το Βραβείο της Μακροχρόνιας Προσφοράς.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Δρ Γεώργιο Ντάγγα και στην ερώτηση πώς αισθάνεται με τη βράβευση του Διακεκριμένου Καθηγητή, είπε: «οπωσδήποτε αισθάνομαι και χαρούμενος και συγκινημένος γι’ αυτό το βραβείο που μου επεφύλαξαν για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν είναι μία ευχάριστη έκπληξη να λαμβάνει κάποιος ένα τέτοιο σημαντικό βραβείο του Διακεκριμένου Καθηγητού, διότι πάρα πολλά χρόνια ασχολείται κανείς με την εκπαίδευση των ειδικευομένων φοιτητών, με διαλέξεις, μελέτες, έρευνες και όλα τα σχετικά τα οποία κάνει στα πλαίσια της εργασίας του ως καθηγητής».

Συμπλήρωσε πως «όταν βλέπει ότι εκπαιδευόμενοι έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα σε διεθνές επίπεδο ώστε τελικά να φτάσει αυτή η υποψηφιότητα στα αυτιά των ιθυνόντων του Αμερικανικού Κολεγίου που είναι η μεγαλύτερη Επιστημονική Εταιρεία στον τομέα μας παγκοσμίως, είναι πολύ σημαντικό».

Πρόσθεσε πως «οπωσδήποτε και από τη δική μας μεριά είναι μία μεγάλη διάκριση για την Ελληνοαμερικανική Ομογένεια, διότι θα έλεγα κάποιος Ελληνας γιατρός από την Ελλάδα απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνει μία τέτοια διάκριση στον τομέα της Καρδιολογίας».

Στην επισήμανση του «Εθνικού Κήρυκα» πως «είναι φυσικά και για το Πανεπιστήμιό σας εδώ», ο Δρ Ντάγγας, είπε: «βέβαια και για το πανεπιστήμιο το Mount Sinai είναι ιδιαίτερη τιμή επίσης». Υπογράμμισε πως «από τα δώδεκα βραβεία που δόθηκαν σε διάφορους τομείς, το δικό μου ήταν του Διακεκριμένου Καθηγητού, τα τρία δόθηκαν στο πανεπιστήμιο Mount Sinai».

O Δρ Ντάγγας είναι καθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής του Τμήματος Νεωτέρων Καρδιαγγειακών Επεμβάσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Mount Sinai». Είναι, επίσης, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, επίτιμος πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων. Προηγουμένως, ήταν αναπληρωτής καθηγητής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του «Κολούμπια Πρεσβιτέριαν» του Μανχάταν για έξι χρόνια στον τομέα της Καρδιολογίας.

Νωρίτερα, διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο του «Lenox Hill», που συνεργαζόταν με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Επίσης, στην Ουάσιγκτον, εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο George Washington και το Νοσοκομειακό Κέντρο Ουάσιγκτον. Μεταξύ του 2009 και του 2010 είχε διατελέσει και διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Κέντρου στην Αθήνα.

Ο Δρ Ντάγγας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία ανακηρύχθηκε και διδάκτωρ. Στο «Μount Sinai» ανέλαβε τα καθήκοντά του το Σεπτέμβριο του 2010.

george κλικ εδω tagkas

Share.

Leave A Reply