Καιρός για δράση

0

Καιρός για δράση. Η  δημοτική διακυβέρνηση του Δ. Παυλή έχει συμπληρώσει έξι ολόκληρους μήνες  στην εξουσία.
Πρόκειται για ένα καταιγιστικό εξάμηνο  με αφόρητη πίεση από τη διαχείριση των σκουπιδιών  που άφησε ελάχιστο χρόνο για τα υπόλοιπα προβλήματα του δήμου καθώς η όλη στρατηγική της  και μέριμνα αναλώθηκε κατ’ ανάγκη στην αποκλιμάκωση μιας ερεβώδους κατάστασης.
Οι συσσωρεύσεις την σκουπιδιών  και η εγγενής αδυναμία  απομάκρυνσής τους από την πόλη, λειτούργησαν, όπως ήταν αναμενόμενο,  με εκβιαστικές και ευτελιστικές πρακτικές. Όπως εδώ και καιρό έχουμε γράψει, λειτούργησαν ακυρωτικά  στην πράξη  στην όποια προσπάθεια τη νέας διακυβέρνησης, εξαναγκάζοντάς την σε μέτρα  σπασμωδικά, επιπόλαια και αδύναμα για μια τόσο σοβαρή προσπάθεια.
Από την αρχή του δράματος των σκουπιδιών, μέρα με τη μέρα, η ένταση αυξανόταν. Γεγονός  αρνητικό για την πόλη και την οικονομία της.
Ωστόσο, τώρα με την προσωρινή ανακούφιση που της παρέχει η βοήθεια της Περιφέρειας, η δημοτική αρχή  πρέπει να ανασκουμπωθεί και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Να δράσει αποτελεσματικά.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Να  σταματήσουν οι άσκοπες δηλώσεις και οι αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση, όπως και οι αντικρουόμενες δηλώσεις για νέους χώρους μεταφόρτωσης στα γύρω δημοτικά διαμερίσματα, όταν δεν υπάρχει βεβαιότητα για το αποτέλεσμα.

Να ανασκουμπωθεί, να προγραμματίσει και σχεδιάσει το επόμενο βήμα, που είναι και το κυριότερο, αυτό της οριστικής διαχείρισης των σκουπιδιών, ώστε η παρέλευση του 20ημερου, να την  βρει έτοιμη και αποφασιστική.

Οι δημότες περιμένουν από τους εκλεκτούς τους να τολμήσουν, να προτείνουν, να ερμηνεύσουν και να δείξουν το δρόμο. Και να δώσουν  νέο όραμα στους πολίτες. Γιατί αν δεν το κάνουν θα επιτρέψουν στην εσωστρέφεια να γιγαντωθεί και θα τους φέρει  σε δεινή θέση..

Τελικά εκείνο που προέχει είναι η κατανίκηση της αδράνειας και της αυτάρεσκης ραθυμίας. Ο Δήμος χρειάζεται να κινηθεί, να ξυπνήσει, να πορευτεί, ακόμη και με λάθη, ακόμη και με λοξοδρομήσεις.  Όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

 

 

 

 

Υποκινούμενες διαδηλώσεις;

Απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου κ. Παυλή περί υποκινούμενων διαδηλώσεων και αντιδράσεων δίνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  Φορέων και Πολιτών για τα Απορρίμματα της Τρίπολης. Θεωρεί όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. υπεύθυνες και στον βαθμό που αναλογεί στην καθεμία, όπως υπεύθυνες θεωρεί και   όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, καθώς επίσης και την  Περιφέρεια.

Κανένας δεν αμφισβητεί, τονίζεται στο ψήφισμα,  για παράδειγμα τις ευθύνες του κ. Σμυρνιώτη που κληροδότησε στην πόλη τη «βόμβα» της Αγίας Τριάδας. Όμως και εκείνες του  κ. Παυλή, ο οποίος  είχε «τη λύση στο τσεπάκι του» και γι΄ αυτό ζήτησε και κέρδισε την ψήφο του Τριπολιτσιώτη. Ας  δώσει λοιπόν τη λύση που είχε έτοιμη.

Στο ερώτημα δε του δημάρχου, γιατί συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, η απάντηση που δίδεται είναι πως η λύση  «Τατούλη» ακόμη κι αν εφαρμοσθεί είναι προσωρινή και  δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα. Σε ένα μήνα θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Τέλος από έρευνες που έκαναν  οι του Συντονιστικού διαπίστωσαν πως ο δήμος μέχρι τώρα ελάχιστα έχει κάνει προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης στη θέση «Μεγαβούνι» , όπου προορίζεται να αναπτυχθεί εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων του δήμου.

 

Τι ζητούν

Κατόπιν αυτού ζητούν:

1) Σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το ΙΓΜΕ, το ΓΕΩΤΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς της πόλης να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση – ψήφισμα των 25 και πλέον φορέων όπως αυτή αποφασίστηκε στις 2/3/2015 και μιλά για Άμεση Απόφαση Υπουργού (κατόπιν αιτήματος του Δήμου) προκειμένου για εναπόθεση απορριμμάτων χωρίς αδειοδότηση σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος και ταυτόχρονα όπως αναφέρει και το ΤΕΕ στο ψήφισμά του, να βρεθεί  μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Απορριμμάτων της Τρίπολης με Νόμιμο, Δημόσιο και Διαφανή τρόπο.

Αυτή η λύση πρέπει επιτέλους να αναδεικνύει τον ευεργετικό ρόλο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της διαλογής στην πηγή με σύγχρονες μεθόδους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

2) Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες η Περιφέρεια Πελ/σου η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών που της αναλογούν οι οποίες ευθύνες της και τεράστιες είναι  και δεδομένες.

Να ξεχάσει τον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ γιατί προσκρούει στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΠΕΣΔΑ , γιατί περιλαμβάνει διατάξεις όπως αυτή της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας , την ταφή των σύμμεικτων απορριμμάτων για τα επόμενα 28 χρόνια σε ποσοστό κοντά στο 50% και αφήνει περιθώρια για να στοιχίσει πανάκριβα η διαχείριση των απορριμμάτων στους δημότες.

 

Διαλογή στη πηγή

Για τους παραπάνω λόγους πρέπει όλοι να συμβάλλουν με τον τρόπο τους , κάνοντας τη στοιχειώδη διαλογή απορριμμάτων στο σπίτι τους και αξιοποιώντας τους μπλε κάδους ανακύκλωσης ώστε να μειωθεί ο παραγόμενος όγκος σκουπιδιών. Προς τούτο καλούνται στη συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή  6-3-15 στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Πετρινού  για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

 

«2ο Τρόπαιο Εθνικής  Επετείου …»

Στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανέθεσε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, τη διοργάνωση της επετειακής πορείας Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με την επωνυμία «2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 19 Μαρτίου 2015. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 θα γίνει η τελετή  έναρξης, στην Πλατεία Αρεόπολης Λακωνίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία, η οποία θα περάσει από το Γύθειο (πρώτη μέρα), τη  Σπάρτη        (Εθνικό Στάδιο Σπάρτης –  Άγαλμα Λεωνίδα) (δεύτερη μέρα),  τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης)– Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος –     Πέλαγος – Τρίπολη (Πλατεία Άρεως), όπου και η τελετή λήξης, την Πέμπτη με απονομή μεταλλίων, στην Πλατεία Άρεως .

 

Δέδες: Γενικός Γραμματέας Υποδομών;

Ένα σημαντικό κυβερνητικό πόστο αναλαμβάνει κατά τα φαινόμενα, ο κορίνθιος υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας (ΔΠΣ) αναμένεται να οριστεί γενικός γραμματέας Υποδομών και στην ουσία να αναλάβει τον ευαίσθητο από κάθε άποψη τομέα των Δημοσίων Έργων σε όλη την Ελλάδα.

Στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (πρώην Δημοσίων Έργων) είναι η εισήγηση για τη χάραξη Εθνικής πολιτικής και δημιουργία κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, καθώς και η εφαρμογή της πολιτικής στον τομέα των Δημοσίων Έργων.

Η εποπτεία στην όλη κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας. Η κατάρτιση μακροχρόνιων και ετήσιων προγραμμάτων εκτέλεσης έργων, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσής τους. Και τέλος το ορθολογικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τη συνεχή παρακολούθηση των τεχνικών, οργανωτικών και οικονομικών δυνατοτήτων των εργοληπτικών επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν την κατασκευή των έργων. Πηγή: isthmos.gr

Νέος Διοικητής

 

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, τοποθετείται  στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

 

«Γυναίκα και αναπηρία».

Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Κέντρο Αποκατάστασης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει  Επιστημονική Ημερίδα την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μήτις»,  με θέμα «Γυναίκα και αναπηρία». Σε μια κοινωνία η οποία δεν έχει κατανοήσει ότι η αναπηρία μας αφορά όλους, μια ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα πληθυσμού – οι γυναίκες με αναπηρία – καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν μια πληθώρα δυσκολιών και διακρίσεων.

Θα μιλήσουν  δύο πολύ σημαντικές γυναίκες στον χώρο της Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, η κ. Πετροπούλου Κωνσταντίνα, Μ.D, PhD, Συντονίστρια Διευθύντρια του Tμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης της Β’ Κλινική Αποκατάστασης στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, και η κ. Ξανθή Μιχαήλ, Μ.D, PhD, Ομότιμος Καθηγήτρια Ιατρικής Αποκατάστασης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Με το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει βράβευση των δύο ιατρών, για την πολυετή και σημαντική προσφορά τους στον χώρο της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φυσιατρικής Εταιρίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

 

Χαμογελάτε

Είπεν ο Χάρι  Κλυν  . . . . . .
– Oι επιχειρήσεις βουλιάζουν. Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες.
– Για έναν πολιτικό που με τις μεθόδους του χθες υπόσχεται ένα καλύτερο σήμερα, φυσικό είναι να μην υπάρχει αύριο.
– Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση!
– Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;
–  Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική…
– Μακάριοι  όσοι υπόσχονται πολλά και θυμούνται λίγα…

Share.

Leave A Reply