ΥΥΚΑ. Τι λέει το πόρισμα για τις υπερχρεώσεις των ιδ. κλινικών

0

Tη ζημιά των 41 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 5 εκατ. είναι επιλήψιμα μέχρι στιγμής, δαπάνες, δηλαδή, οι οποίες αφορούν σε υπερχρέωση των ιδιωτικών κλινικών, ανακοινώσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.
Οι έλεγχοι, όπως προκύπτει από το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών αφορούν σε 101 ιδιωτικές κλινικές και 444.041 περιστατικά – νοσηλείες.
Το σύνολο των υποβολών που ελέγχτηκαν σύμφωνα με τον κ. Βορίδη ανέρχεται σε 286.016.541,66 ευρώ.
Το πόρισμα παραδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ο έλεγχος συνολικά θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι έχει ελεγχτεί το 91% των χρεώσεων και υπολείπεται το 9 %.
Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων είναι νοσηλείες αρρένων για γυναικολογικά νοσήματα, νοσηλεία για εγκυμοσύνη, τοκετό και λοχεία για άρρενες και παράλληλες νοσηλείες σε διάφορα νοσοκομεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη σημερινή συνέντευξη ήταν τρεις πρώην υπουργοί Υγείας, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους με το ξεκίνημα του ΕΟΠΥΥ και με τους ελέγχους των ιδιωτικών κλινικών.
Πρόκειται για τους Γιάννη Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι, αφού ευχαρίστησαν για την πρόσκληση τον κ. Μάκη Βορίδη επεσήμαναν ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα αποτελεί καλό παράδειγμα του «ποια Ελλάδα θέλουμε» και ότι «το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια».

Ανακοίνωση πορίσματος ελέγχου Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών      κλικ  εδώ

 http://www.onmed.gr

Share.

Leave A Reply