Γιατροί του ΕΣΥ. Αναδρομικά με καθυστερήσεις

0

Αναδρομικά με καθυστερήσεις σε σχέση με τους άλλους εργαζομένους φαίνεται ότι θα λάβουν οι γιατροί του ΕΣΥ, καθώς σε σύγκριση με τους άλλους εργαζομένους που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια θα χρειαστεί μάλλον να κάνουν υπομονή μέχρι το νέο έτος, για να λάβουν τα χρήματά τους. Το ποσό που αναμένουν οι γιατροί από το ΓΛΚ είναι 185 εκατ. ευρώ μεικτά που αντιστοιχούν σε 115 εκατ. ευρώ καθαρά. Κονδύλι που πρόκειται να μοιραστεί σε 20.000 γιατρούς. Βέβαια η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, αφού με την πίστωση των 115 εκατ. ευρώ από το ΓΛΚ στους λογαριασμούς του υπουργείου Υγείας τα χρήματα θα παραλάβουν “ηλεκτρονικά” βέβαια οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας και στη συνέχεια θα κατανεμηθούν στα νοσοκομεία ώστε οι υπηρεσίες μισθοδοσίας να διανείμουν τα ποσά στους δικαιούχους.

Φαίνεται ότι ο γραφειοκρατικός μηχανισμός θα φέρει καθυστερήσεις , αφού απαιτούνται αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν το ξεκαθάρισμα των δικαιούχων και οι μεταφορές των χρημάτων. Δυσκολίες προέκυψαν για την καταβολή των αναδρομικών και στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας. Και αυτό διότι πριν από 1/1/2015 τα Κέντρα Υγείας υπάγονταν στα νοσοκομεία, ενώ από 1/1/2015 η σχετική αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στις Υγειονομικές Περιφέρειες όπου και είναι ενταγμένα τα μισθολόγια του ιατρικού προσωπικού.

Έτσι ουσιαστικά τα αναδρομικά κόβονται στα δύο, αφού υπάρχει μια περίοδος όπου τα Κέντρα Υγείας ανήκαν στα νοσοκομεία και μια άλλη που ήταν ενταγμένα στις ΥΠΕ, δεδομένου ότι το διάστημα που υπολογίζεται για τα αναδρομικά είναι από 13/11/2014 έως και 31/12/2016.

Share.

Leave A Reply