Ευαγγελισμός: Πληρότητα έως και… 150% στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου

0

«Ασθενείς σε συνθήκες στάβλου» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων – Τα κρεβάτια είναι μόλις 20 και η προηγούμενη εφημερία «έκλεισε» με 53 ψυχιατρικούς ασθενείς
Πληρότητα έως και… 150% καταγράφεται στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σε κάθε εφημερία της. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καρδιολόγος, κ. Ηλίας Σιώρας, η προηγούμενη εφημερία «έκλεισε» με 53 ψυχιατρικούς ασθενείς, την ώρα που η κλινική διαθέτει 20 κρεβάτια.

«Η αθλιότητα των ράντζων στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού δεν έχει τέλος. Ασθενείς σε συνθήκες στάβλου, σε μια κλινική που χωρά το πολύ 20 ασθενείς και μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται τουλάχιστον δέκα χρόνια» επισημαίνει με ανακοίνωση του ο κ. Σιώρας, προσθέτοντας ότι το σκηνικό αυτό σίγουρα απέχει πολύ από τις επιτυχίες της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που πιστώνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Σωματείου υπενθυμίζει μία θλιβερή στιγμή στην ιστορία της κλινικής, όταν πριν απο τέσσερα χρόνια είχε ξεσπάσει πυρκαγιά εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή της μια ασθενής. «Τον ερχόμενο Δεκέμβριο δικάζονται έξι νοσηλευτές ως συνυπεύθυνοι για την πυρκαγιά. Ομως οι πραγματικοί υπεύθυνοι, δηλαδή οι ηγεσίες που ακολουθουν πολιτικές με τέτοια αποτελέσματα βρίσκονται στο απυρόβλητο» καταλήγει ο κ. Σιώρας.

Πηγή. http://www.protothema.gr

Share.

Leave A Reply