Ετοιμοθάνατος επιστήμονας για να μην πεθάνει μετατρέπεται σε ρομπότ

0

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα. Επιστήμονας που πεθαίνει εξαιτίας σπάνιας ασθένειας μετατρέπει τον εαυτό του σε σάιμποργκ.

Συγκεκριμένα, ο δρ Πίτερ Σκοτ Μόργκαν, ένας Αγγλο-Αμερικανός ρομποτιστής υποφέρει από μια ανίατη εκφυλιστική ασθένεια κι αποφάσισε να φτάσει την επιστήμη στα όριά της και να γίνει ο ίδιος πειραματόζωο, προκειμένου να επιβιώσει ως μισός άνθρωπος μισό ρομπότ (σάιμποργκ the @DXCTechnology London Innovation Center

 

Dr Peter B Scott-Morgan@DrScottMorgan

THIS IS MY LAST POST as Peter 1.0. Tomorrow I trade my voice for potentially decades of life as we complete the final medical procedure for my transition to Full Cyborg, the month I was told statistically I would be dead. I’m not dying, I’m transforming! Oh, how I LOVE Science!!!

Προβολή εικόνας στο Twitter
Αυτή η διαδικασία της «μεταμόρφωσής» του σε μηχανή διαρκεί περισσότερο από 1 χρόνο τώρα. Ο επιστήμονας, που φέτος το καλοκαίρι ίδρυσε το Ίδρυμα Scott-Morgan για την προώθηση της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, έχει συγκεντρώσει μια διεθνή ομάδα ειδικών επιστημόνων και μηχανικών από εταιρείες κολοσσούς όπως η Microsoft, η Intel και η Dell, για να εργαστούν στο σχέδιό του να γίνει ρομπότ.

Στο τελευταίο στάδιο, ο Σκοτ θα υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή – μια χεοιρουργική επέμβαση κατά την οποία θα του αφαιρεθούν οι φωνητικές χορδές- για μειωθούν οι κίνδυνοι ασφυξίας από την εισρόφηση τροφών, υγρών και σάλιου στους πνεύμονες, που θα του προκαλούσαν πνευμονία και τελικά θάνατο.

Ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι επιστήμονας πέρασε περισσότερες από 60 ώρες στο στούντιο ηχογραφώντας τη φωνή του, ήχους και τυχαίους θορύβους, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να είναι σε θέση να συναρμολογήσεις σε μια μηχανική προέλευσης ρομποτική φωνή.

«Δε χρειάζεται να πω ότι όλη φυσική αλληλεπίδρασή μου με τον κόσμο θα γίνει ρομποτική. Και, φυσικά, οι 5 μου αισθήσεις πρόκειται να ενισχυθούν. Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι τμήμα του εγκεφάλου μου, και όλη η εξωτερική μου εικόνα, σύντομα θα είναι ηλεκτρονικά και πλήρως συνθετικά», τόνισε ο επιστήμονα

Ασφαλώς, υπάρχει ακόμη πολλής δρόμος μέχρι η ανθρωπότητα να είναι σε θέση να «ανεβάσει» το ανθρώπινο μυαλό σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά για αρκετό διάστημα, ο Σκοτ Μόργκαν θα είναι το πλησιέστερο σε αυτό που αποκαλούμε σάιμποργκ

.

Share.

Leave A Reply