Επίσκεψη Παναγιώτη Κουρουμπλή σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο.

0

Σήμερα,  Παρασκευή 24 Απριλίου 2015,  ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, επισκέφθηκε το Γ.Π.Ν.  Αλεξανδρούπολης  όπου  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του  νοσοκομείου.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου με κύρια αυτά της υποστελέχωσης και του ελλειμματικού προϋπολογισμού.  Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση του ζητήματος της στελέχωσης αναφέροντας παράλληλα ότι αποτελεί στόχο το ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης να αποτελέσει πρότυπο υγειονομικό ίδρυμα και σημείο  αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Εν συνεχεία οι Υπουργοί επισκέφτηκαν το Διδυμότειχο, όπου  οι κάτοικοι ανέμεναν  την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, από την οποία και έλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εγκαταλελειμμένη υγεία στον Έβρο και τη Σαμοθράκη. Στη συνάντηση που είχαν οι Υπουργοί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση που οδηγεί τους κατοίκους να επισκέπτονται σε αρκετές περιπτώσεις νοσοκομεία των γειτονικών χωρών προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι  ντρέπεται  ως Έλληνας πολιτικός όταν λαμβάνουν χώρα τέτοια γεγονότα, επισημαίνοντας ότι στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να εκλείψουν αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι σε δύο μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα δώσει απαντήσεις σε ότι αφορά τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας των απομακρυσμένων περιοχών και του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μιλώντας παράλληλα για αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου το οποίο βρίσκεται 100 χλμ μακριά από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Εν συνεχεία ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Γιαννόπουλος θα επισκεφθεί την περιοχή του  Έβρου,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα υγειονομικής φύσεως τα οποία προκύπτουν από το αυξανόμενο μεταναστευτικό «κύμα» καθώς και το πρόβλημα που δημιουργείται στους κατοίκους από τα κουνούπια στα έλη της περιοχής.

Share.

Leave A Reply