Επαναπρόσληψη γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητεί ο ΣΕΥΠ Αττικής

0

Την επαναπρόσληψη των γιατρών που απομακρύνθηκαν πέρυσι από τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης ζητεί ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής), όπως διατυπώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των μελών του.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Ψυχάρης, «το εκβιαστικό δίλημμα που τέθηκε πέρυσι στους γιατρούς που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ από τον νόμο του Άδ. Γεωργιάδη, να επιλέξουν σε μόλις επτά ημέρες αν θα εργαστούν γιατροί ως πλήρους απασχόλησης ή αν θα απομακρυνθούν για να διατηρήσουν το ιατρείο τους, συνιστούσε απόλυση. Περίπου 2.000 γιατροί έχουν απομακρυνθεί και άλλοι 1.000 εργαζόμαστε με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις».

Τα κενά των γιατρών που αποχώρησαν δεν αναπληρώθηκαν, όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Λιανός, με αποτέλεσμα ειδικά στην επαρχία όλα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ να υπολειτουργούν.

«Αυτήν τη στιγμή στην Τρίπολη απασχολούνται μόλις τρεις ή τέσσερις γιατροί και στη Φλώρινα δύο» τονίζει.

«Οι δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι σήμερα ένα ερημικό τοπίο» λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κομματάς, μέλος του συλλόγου.

«Οι ασφαλισμένοι καθημερινά αγωνιούν και δεν μπορούν να βρουν λύση ακόμα και για τη συνταγογράφηση χρόνιων παθήσεων» προσθέτει.

Όπως τονίζει ο κ. Κομματάς, τα μέλη του συλλόγου ζητούν την επανένταξη των γιατρών που απομακρύνθηκαν από το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, «προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος λειτουργών που προσέφεραν για χρόνια τις υπηρεσίες τους και κατ’ επέκταση να βοηθηθεί η καθημερινότητα των πολιτών στην πρόσβασή τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, την οποία αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια να βελτιώσουμε και όχι να διαλύσουμε».

http://www.zougla.gr/greece/article/epanaproslipsi-giatron-tou-eopi-ziti-o-sefp-atikis

Share.

Leave A Reply