Εννιάχρονη που έχει υποβληθεί σε διπλό ακρωτηριασμό στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

0

Η Ντέιζι-Μέι Ντιμίτρι από το Μπέρνινχαμ, γεννήθηκε με ινώδη δυσπλασία των οστών, ασθένεια κατά την οποία λείπει μέρος ή το σύνολο του οστού στο πόδι. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε διπλό ακρωτηριασμό όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Στην Ντέιζι-Μέι τοποθετήθηκαν προσθετικά πόδια, ώστε να μπορέσει να περπατήσει.
Τώρα η μικρή Ντέιζι-Μέι κάνει τα πρώτα της βήματα και στις πασαρέλες. Η πρώτη της εμφάνιση σε πασαρέλα έγινε στην Εβδομάδα Μόδας για παιδιά του Λονδίνου με την εταιρεία Lulu et Gigi Couture, η οποία ιδρύθηκε από τη σχεδιάστρια Eni Hegedus-Buiron πριν από πέντε χρόνια και ειδικεύεται στην παιδική ένδυση με επιρροές από τη γαλλική κουλτούρα.

Ο πατέρας της μικρής Ντέιζι-Μέι, Άλεξ, δήλωσε, σύμφωνα με το CNN, ότι πάντα ενθάρρυνε την κόρη του να ακολουθήσει τα όνειρά της.

«Με ενέπνευσε, δείχνοντάς μου ποια είναι. Αντιμετωπίζει τη ζωή πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της και κάνει αξιοσημείωτα πράγματα. Είτε χορεύει, είτε τραγουδάει. Είναι ένα ξεχωριστό πολύ μικρό κορίτσι», είπε ο πατέρας της.

Η Ντέιζι-Μέι θα περπατήσει στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης στις 8 Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν την τρομάζει, καθώς εδώ και 18 μήνες ασχολείται με τη μόδα κι έχει συνεργαστεί με τη Nike, την River Island και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τι είναι η ινώδης δυσπλασία;
Αποτελεί μια σπάνια διαταραχή των οστών όπου παθολογικός συνδετικός ιστός αναπτύσσεται στην θέση του φυσιολογικού οστού. Καθώς τα οστά αναπτύσσονται, ο ινώδης αυτός ιστός επεκτείνεται με αποτέλεσμα τα οστά να χάνουν την φυσιολογική τους δύναμη. Η διαταραχή αυτή εμφανίζεται συχνότερα στα οστά του εγκεφαλικού και σπλαχνικού κρανίου, στους βραχίονες, τις πλευρές, την πύελο και τους μηρούς.

Μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο ή με παραμόρφωση και κατάγματα των οστών. Η σοβαρή παραμόρφωση των οστών του σπλαχνικού κρανίου μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της ακοής και της όρασης. Σπανιότερα, μια προσβεβλημένη οστική περιοχή μπορεί να εξαλλαγεί σε καρκίνο.

 

Share.

Leave A Reply