Ελληνίδα εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου για τη Δημόσια Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

0

Ελληνική υπογραφή τίθεται πλέον – και για πρώτη φορά- κάτω από την ιδιότητα του Εκτελεστικού Διευθυντή του Κέντρου για τη Δημόσια Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (The François-Xavier Bagnoud Center for Health and Human Rights at Harvard University, Harvard FXB). Η Ναταλία Λινού θα υπηρετήσει από αυτή τη θέση ένα πεδίο το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, εκείνο της υγείας και της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη, και για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του οργανισμού, από το 2007.

Η Ελληνίδα επιστήμονας συνέβαλε στη χάραξη της στρατηγικής των Ηνωμένων Εθνών στο συγκεκριμένο πεδίο προωθώντας τη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και καλλιεργώντας σχέσεις με Πανεπιστήμια, Ιδρύματα αλλά και χορηγούς.

Είχε προηγηθεί η σημαντική απασχόλησή της ως υπεύθυνη στρατηγικής στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Δυτική Ασία όπως και ως επιστημονικής συμβούλου στο Τμήμα Υγείας και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Η νέα εκτελεστική διευθύντρια του Harvard FXB είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ με μεταπτυχιακά στην Ανθρωπολογία και την Κοινωνική Επιδημιολογία. Κατέχει επίσης πτυχίο από το Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης του Πανεπιστημίου Οξφόρδης. Η κυρία Λινού «κουβαλά», εκτός από τις σημαντικές σπουδές και τις θέσεις ευθύνης, βαριά κληρονομιά από τους γονείς της, τον κ. Δημήτρη Λινό καθηγητή Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, επισκέππτη καθηγητή Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και επισκέπτη χειρουργό στο Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, και την κυρία Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επίσης στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Share.

Leave A Reply