Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια

0

Με κείμενο που ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την «παρέμβαση», όπως αναφέρει, στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια.

Οι συγγραφείς του κειμένου επικρίνουν τον κ. Κικίλια ότι «κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες». Κατηγορούν, επίσης, τον υπουργό Υγείας για τις αποφάσεις αναφορικά με το ΚΕΘΕΑ.

Το κείμενο κάνει ειδική αναφορά στην περίπτωση του μικρού Ραφαήλ Παναγιώτη ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1. Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα κατηγορεί τον κ. Κικίλια ότι συναντήθηκε με τους γονείς του παιδιού δεν προσέφερε λύση, επικαλούμενος το γεγονός, όπως λένε, ότι η θεραπεία που ζητούν οι γονείς, δεν υποστηρίζεται από εκτενή βιβλιογραφία.

Παράλληλα, η οργάνωση επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό για τη ζωή του παιδιού, ενώ το ίδιο επιχειρεί και για την περίπτωση καρκινοπαθή που περίμενε 3,5 μήνες για το κατάλληλο φάρμακο.

Κικίλιας: Δεν τρομοκρατούμαι από τους ανάνδρους Ρουβίκωνες που απείλησαν εργαζόμενους
Φωτογραφίες από τις μπογιές που πέταξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην πόρτα του γραφείου καθώς κι ένα τρικάκι, ανήρτησε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο μήνυμά του, ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει «άνανδρους» αυτούς που εισέβαλαν στο γραφείο του. Καταγγέλλοντας μάλιστα ότι οι εισβολείς «εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν» εργαζόμενους, ο υπ. Υγείας τονίζει ότι δεν τρομοκρατείται.

Εκφράζει, παράλληλα, τις ευχαριστίες του στον αστυνομικό που έπιασε τον ένα από τα τέσσερα μέλη του Ρουβικώνα, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία

https://sputniknews.gr/ellada/201910184911182-rouvikonas-vasilis-kikilias-eisvoli-grafeio/

Share.

Leave A Reply