Αντιπρόεδρος σε νοσοκομείο ο… μηχανικός του Πολάκη!

0

διοκτήτης βουλκανιζατέρ, μπήκε στο πολιτικό γραφείο του υφυπ. Υγείας και διορίστηκε στο Γ.Ν. Σαντορίνης με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα

 

Από ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπρόεδρου του Νοσοκομείου της Σαντορίνης ο έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, μηχανολόγος μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.

Είναι πάγια τακτική όλων των πολιτικών, όλων των κομμάτων, όταν αναλαμβάνουν κυβερνητική θέση να έχουν τους συνεργάτες που εμπιστεύονται στα πολιτικά γραφεία τους και αυτό δεν είναι παράνομο. Ομως σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες έχουν μεταναστεύει, άλλοι αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας ή εργάζονται για 400 ευρώ, είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους πολίτες να βλέπουν άλλη μία κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τις… ίδιες παλαιοκομματικές τακτικές «των προηγούμενων» για να τακτοποιήσει τα δικά της παιδιά, θυσιάζοντας έτσι, στον βωμό της κομματικής ταυτότητας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς…

Ο κ. Πανοτόπουλος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης ως επαγγελματίας μηχανικός μοτοσικλετών, το 2012, πριν ανεβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που είναι αναρτημένο στη Δι@ύγεια (ΑΔΑ: ΒΟΝΣ7Λ7-ΙΑΩ): «Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων του συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών μερών και ηλεκτρικών συστημάτων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων του Πανοτόπουλου Χαράλαμπου, Ηλιούπολη».

Οταν ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, ο κ. Πανοτόπουλος ως στενός συνεργάτης του τον ακολουθεί στο πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα ο διορισμός του σε αυτή τη θέση ανέβηκε στη Δι@ύγεια στις 24 Μαρτίου του 2017 (ΑΔΑ: 6ΔΔΧ465ΦΥΟ-ΓΓΘ).

Καθορισμός αποδοχών

Στις 27 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έναν χρόνο στην κυβέρνηση, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: 7Ξ2Ξ465ΦΥΟ-ΧΜ5) που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καθορίζεται ο μισθός του αντιπρόεδρου του Γ.Ν. Θήρας, στο ποσό των 3.897,07 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.

Θυμίζουμε ότι τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης είχαν γίνει μετά βαΐων και κλάδων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγους μήνες μετά, δηλαδή στις 15 Ιουλίου του 2016, και τον Οκτώβριο του 2016 είχε δοθεί η εντολή για την παύση των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο δρόμος, λοιπόν, είχε ανοίξει για τον στενό συνεργάτη του κ. Πολάκη κι έτσι ο διορισμός του κ. Πανοτόπουλου στη θέση του αντιπρόεδρου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 9 Ιανουαρίου του 2018, με την ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΑΔΑ: Ω9ΣΤ465ΦΥΟ-Π21).

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει το όνομα του αντιπρόεδρου και των υπόλοιπων μελών του νέου Δ.Σ: «Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Πανοτόπουλος Χαράλαμπος, ο οποίος ορίζεται ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας με αμοιβή 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο».

Να σημειωθεί ότι η θητεία των διορισμένων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Ακριβώς την επόμενη ημέρα δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ 10 Ιανουαρίου 2018, αριθμός φύλλου 5.

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

http://www.dimokratianews.gr/content/83604/apokleistiko-antiproedros-se-nosokomeio-o-mihanikos-toy-polaki

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Πανοτόπουλος – Ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα, του Πολάκη και του… Άρη Βελουχιώτη

Πρωτομάστορας στο άλλαγμα λαδιών σε «παπιά» και σκούτερ, τη ρύθμιση βαλβίδων, το καθάρισμα καρμπιρατέρ και ό,τι άλλο απαιτεί το σέρβις των δικύκλων, είναι ο νέος αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Σαντορίνης και στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο Χαράλαμπος Πανοτόπουλος διατηρεί συνεργείο επισκευής και συντήρησης μοτοσικλετών.

Από τα γράσα και τις ράμπες του συνεργείου του, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, ο κ. Πανοτόπουλος είναι σήμερα το «Νο 2» στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο μάλιστα έχει χρειαστεί ο ίδιος να επισκεφθεί ως ασθενής για εξαγωγή φρονιμίτη, όπως ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ο νέος αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Σαντορίνης έχουν το ίδιο πάθος, το ψαροντούφεκο. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του κ. Πανοτόπουλου να ποζάρει περήφανος με το ψαροντούφεκο, όχι όμως μέσα στη θάλασσα, αλλά σε κάποιο χώρο του γενικού νοσοκομείου Θήρας. Ευτυχώς, όχι στο χειρουργείο…

Ο κ. Πανοτόπουλος, εκτός από συνεργάτης του κ. Πολάκη, δηλώνει και ένθερμος οπαδός του. Στους λογαριασμούς του στα social media αποθεώνει τον πολιτικό του προϊστάμενο, ενώ ανεβάζει και σκίτσα σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Διθυραμβικά σχόλια κάνει και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο τιμονιέρη».

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο του κ. Πανοτόπουλου με τον κ. Πολάκη είναι η λατρεία του στη μορφή του Άρη Βελουχιώτη, πορτρέτο του οποίου έχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο γραφείο του.

Με τέτοια προσόντα, πώς να μην τοποθετηθεί σε ανώτατη θέση στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας…

Δείτε, εκτός από τις φωτογραφίες του κ. Πανοτόπουλου, και το πώς απάντησε στο Facebook, στις αιτιάσεις για τον ορισμό του ως αντιπροέδρου στο γενικό νοσοκομείο Σαντορίνης:

Share.

Leave A Reply