Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, απεργία για το ασφαλιστικό

0

«Ψαλίδι στις εισφορές υγείας για 2 εκατ. μισθωτούς» κραυγάζει πρωτοσέλιδα στο Κυριακάτικο φύλλο του ο φιλοκυβερνητικός ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Όταν όμως γυρίσεις τις σελίδες της εφημερίδας και φτάσεις στο σχετικό ρεπορτάζ διαπιστώνεις πως πρόκειται για σενάριο που θα συμβεί στο μακρινό μέλλον, ώστε να λειανθεί η αδικία που συμβαίνει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο Βρούτση και αφορά στις εισφορές υγείας, οι οποίες είναι έως και υπερδιπλάσιες στους μισθωτούς απ΄ ότι στους αυτοαπασχολούμενους.

Και να ήταν η μόνη αδικία..

Το ίδιο συμβαίνει και με τις εισφορές σύνταξης ανάμεσα στις δύο μεγάλες κατηγορίες, όπου ουσιαστικά οι μισθωτοί φαίνεται να επιχορηγούν τις συντάξεις των αυτοαπασχολούμενων, επιχορήγηση που φτάνει μέχρι 21€ για κάθε 100€ εισφορών (κλικ εδώ).

Το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση προκλήθηκε από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία διαπίστωσε ότι ο μεν πυρήνας του νόμου Κατρούγκαλου είναι ορθός συνταγματικά,υπάρχουν όμως αδικίες σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να άρει τις συγκεκριμένες αδικίες έκανε δύο τεχνάσματα: μείωσε κατά 300 εκατ € την κρατική χρηματοδότηση στο ασφαλιστικό και επιχορήγησε τους αυτοαπασχολούμενους με εισφορές των μισθωτών, με την υποχθόνια σκέψη πως μέχρι να προσφύγουν κι αυτοί στο ΣτΕ και να εκδοθεί απόφαση θα έχουν περάσει άλλα πέντε χρόνια.
Κουβέντα δεν κάνει η κυβέρνηση για την επιστροφή των κλεμμένων από το PSI και τις κατά 40% περικοπές των συντάξεων, ούτε για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που υπήρξε παντιέρα της, όπως και του κινήματος της γραβάτας που σήμερα καθεύδει.

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι και δεκάδες εργατικά κέντρα κατέρχονται σε απεργία για το ασφαλιστικό. Πρόκειται για ζήτημα ζωής και η συμμετοχή στην απεργία θα δώσει μήνυμα στην κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι θέλουν πίσω τα κλεμμένα και ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

ΠΗΓΗ. https://www.ygeianet.gr/

Share.

Leave A Reply