Απεβίωσε ο Θωρακοχειρουργός, Μιχάλης Γεραζούνης του Γ.Ν.Νίκαιας-Πειραιά

0

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, ένα θωρακοχειρουργό, η διαδρομή και η δράση του οποίου, σημάδεψαν τη Θωρακοχειρουργική.

Αποχαιρετάμε κι ένα φίλο, συνεργάτη, οικογενειάρχη, έναν καλό γιατρό, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Ο Μιχάλης Γεραζούνης ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος του.

Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις…

Κράτησε μόνος του το Θωρακοχειρουργικό τμήμα του Γ.Ν.Νίκαιας-Πειραιά για πάνω από 20 χρόνια, μέχρι να στελεχωθεί, καλύπτοντας αγόγγυστα όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου, χειρουργώντας ακόμα και με εργαλειοδότες-τραυματιοφορείς, όταν κανείς άλλος δεν ήταν ελεύθερος. Θεμελιωτής του ATLS στη χώρα μας, παντοτινός εκπαιδευτής-δάσκαλος, και συγχρόνως συντονιστής του.

Ο Μιχάλης έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη Θωρακοχειρουργική και τους συναδέλφους.

Υπηρέτησε με αρχές, αξίες, ήθος, εντιμότητα, σεμνότητα και ευγένεια την ειδικότητα μας.

Κέρδισε δίκαια τη θέση του ανάμεσα στους δασκάλους της Θωρακοχειρουργικής με πολλή προσωπική δουλειά, και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων αλλά και όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ, ΜΙΧΑΛΗ! ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ!

 

Share.

Leave A Reply