Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον θάνατο, από πνευμονία του στρατιώτη στην Σπάρτη!

0

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου στρατιώτη από πνευμονία στην Σπάρτη. Το αποτέλεσμα της δοικητικής εξέτασης που έγινε αποδίδει ευθύνες που έχουν να κάνουν με “ολιγωρία στην αντιμετώπιση του περιστατικού”. Η έρευνα υποβλήθηκε στον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο ο οποίος άμεσα την προώθησε σε εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Η υπόθεση του νεαρού στρατιώτη ο οποίος προσβλήθηκε από πνευμονία έχει συγκλονίσει το στράτευμα. Ο νεαρός ταλαιπωρείτο επί 10ήμερο από τα συμπτώματα της ασθένειας, σ΄ ένα στρατόπεδο -της Σπάρτης- στο οποίο υπήρχε ένας μόνο ιατρός. Όταν τελικά αποφασίστηκε η μεταφορά του στο 401 ΓΣΝ ,αυτή έγινε όχι με ασθενοφόρο αλλά με λεωφορείο! Ο νεαρός στρατιώτης κατέληξε στο 401. Και είναι απίστευτο να χάνουμε νέα παιδιά από πνευμονία . Ζούμε στο 2015.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έγινε είναι επίσης ανησυχητικά. Από τους 817 νεοσύλλεκτους που είχαν παρουσιαστεί μαζί με τον άτυχο νεαρό 260 αρρώστησαν. Οκτώ απ΄ αυτούς προσβλήθηκαν από πνευμονία. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχει σε ιατρικό προσωπικό στις μονάδες μας.

http://www.onalert.gr/stories/eythines-oligorias-gia-thanato-tou-stratioti/41668

Share.

Leave A Reply