Σωτήρη, τον νου σου!

0

Ποιος φταίει για το ότι η Θεσσαλονίκη έκλεισε αργά, με αποτέλεσμα να θρηνήσει εκατόμβες η βόρεια Ελλάδα;
Αφού ξαναγυρίζουμε, με έμπνευση και καθοδήγηση του Κυριάκου, σε πρακτικές και μεθόδους ΕΡΕ, λογικό κι επόμενο είναι να επανέρχεται η παλιά συνταγή: η μετακύλιση στα θύματα των ευθυνών για όλα τα δεινά.  Ή σε όσους δίνουν τη μάχη για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται.  Ή και στο κακό το ριζικό μας.

Ποιος φταίει για τους χιλιάδες νεκρούς, για τη σαρωτική άνοδο της πανδημίας μετά τις πρώτες ζητωκραυγές της νίκης; Εμείς! Η ανευθυνότητα του πολίτη, του νέου, του απείθαρχου  Έλληνα. Ποιος δεν φταίει, συνεπώς; Ο Μητσοτάκης.

Ποιος φταίει για το ότι η Θεσσαλονίκη έκλεισε αργά, με αποτέλεσμα να θρηνήσει εκατόμβες η βόρεια Ελλάδα; Οι επιστήμονες, που δεν είχαν προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό ότι οι δοξολογίες του Άι Δημήτρη θα γίνονταν σπονδή στον  Άδη. Ποιος δεν φταίει, συνεπώς; Ο Μητσοτάκης.

Ποιος φταίει που εκατοντάδες και χιλιάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, χωρίς δηλαδή την ιατρική και επιστημονική βοήθεια που κάθε άνθρωπος δικαιούται; Οι γιατροί, κατά τον μάνατζερ της συμφοράς Κοντοζαμάνη. Αυτοί αποφασίζουν ποιος αξίζει μια θέση σε ΜΕΘ και ποιος όχι. Ποιος δεν φταίει, συνεπώς; Ο Μητσοτάκης.

Ποιος φταίει που το πρωί ανακοινώνουν άλφα για τα μαγαζιά και το απόγευμα βήτα; Για τα σχολεία άλφα τη Δευτέρα και βήτα την Τρίτη;  Ή, ακόμα χειρότερα, άλφα ο ένας και βήτα ο άλλος την ίδια μέρα; Η μη γραμμική πρόοδος της πανδημίας. Η οποία επιβάλλει μη γραμμική πρόοδο των ανάλογων μέτρων. Το κακό το ριζικό μας, δηλαδή. Ποιος δεν φταίει, συνεπώς; Ο Μητσοτάκης.

Ποιος φταίει για τούτο, για το άλλο, για την τσαπατσουλιά του ολέθρου, που εδώ και βδομάδες χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα; Η επιτροπή των ειδικών! Αυτό ακούγεται τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο δυνατά. Και διαδίδεται όλο και πιο πονηρά. Ποιος δεν φταίει, συνεπώς; Ο Μητσοτάκης.

Κι επειδή κάθε μέρα ανακαλύπτουν ότι φταίνε κάποιοι -εγώ, εσύ, ο Χατζηπετρής-, ενώ επιβεβαιώνουν ότι ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Μητσοτάκης, διακινδυνεύουμε μια πρόβλεψη:  Έρχεται η ώρα του Τσιόδρα. Η ώρα να φορτώσει ο Μητσοτάκης τις δικές του ευθύνες στον μέχρι προχτές αγαπημένο και τελευταία εξαφανισμένο από τους βίους των αγίων συνεργάτη του. Σωτήρη, τον νου σου!

ΠΗΓΗ. https://www.avgi.gr/politiki/376521_sotiri-ton-noy-soy

Share.

Leave A Reply