Σύλληψη ειδικευόμενου για λήψη χρημάτων σε επισκέψεις κατ΄ οίκον

0

Ειδικευόμενος χειρουργός που εργάζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και κώδικα ιατρικής δεοντολογίας καθώς ζήτησε και έλαβε φακελάκι για επισκέψεις κατ΄οίκον που έκανε σε ηλικιωμένη ασθενή.
Την καταγγελία έκανε η κόρη της ηλιωμένης στην Αστυνομία άνδρες της οποίας συνέλαβαν το γιατρό με τα χρήματα βγαίνοντας από το σπίτι…
Η κόρη είχε συνοδεύσει την 87χρονη μητέρα της στο νοσοκομείο όπου κάνει την ειδικότητά του ο γιατρός, την είχε εξετάσει ο συλληφθείς συστήνοντάς της συντηρητική θεραπεία ενώ ταυτόχρονα της είχε προτείνει να πραγματοποιήσει ο ίδιος αυτή τη θεραπεία με επισκέψεις στο σπίτι της.
Ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε – όπως κατήγγειλε η γυναίκα- αμοιβή 50 ευρώ ανά επίσκεψη και συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.
Αυτό το οποίο πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν οι ασθενείς που μεταβαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο είναι ότι ο γιατρός του Δημοσίου (εκτός κι αν είναι πανεπιστημιακός ή στρατιωτικός) δεν έχει υποχρέωση να κάνει επισκέψεις κατ΄οίκον. Επίσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι (καθώς δεν είναι μόνιμοι στο ΕΣΥ) κι αν κάνουν κάποια επίσκεψη κατ΄οίκον, δηλαδή ιδιωτική επίσκεψη, μπορούν να κόψουν κάποιοι είδους απόδειξη. Νομικοί μπορούν να συμβουλεύσουν σχετικά όποιον το επιθυμεί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

http://www.iatropedia.gr/articles/read/11538

07-06-2015: Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 36χρονος ειδικευόμενος χειρουργός Γενικού Νοσοκομείου της Αθήνας      

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα,  7 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 36χρονος ειδικευόμενος χειρουργός Γενικού Νοσοκομείου της Αθήνας

Απαίτησε συνολικά το ποσό των (300) ευρώ, ως αμοιβή για υπηρεσίες σε 87χρονη ασθενή, στο πλαίσιο κατ’ οίκον επισκέψεων που πραγματοποίησε

 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη προχθές (5-6-2015) το βράδυ, 36χρονος υπήκοος Κονγκό, ειδικευόμενος χειρουργός Γενικού Νοσοκομείου της Αθήνας, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, την 31 Μαΐου είχε συνοδεύσει την 87χρονη μητέρα της σε Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, την είχε εξετάσει ο συλληφθείς ιατρός, συστήνοντας της συντηρητική θεραπεία και της είχε προτείνει να την πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ ανά επίσκεψη και ακολούθως, συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των (300) ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, προχθές (5-6-2015), στο σπίτι της 87χρονης ασθενούς, η κόρη της παρέδωσε στον γιατρό, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν στον 36χρονο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες (6-6-2015), στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Share.

Leave A Reply