ο Π. Νίκας ο Π.Τατούλης και η ΝΔ. Σχέσεις στοργής και οργής

0

Για να μην τρελαθούμε τελείως σε αυτόν τον τόπο διερωτώμαι ποιος ειναι  ο Νίκας και ποιός ο Τατούλης και ποια η σχέση τους διαχρονικά με την ΝΔ

  Έψαξα τα βιογραφικά τους έτσι, για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας

Αβίαστα προκύπτει οτι η σχέση του του Π.Τατούλη διαχρονικά ήταν φιλική προς την ΝΔ. όπως και σε όλους, ανεξάρτητα της κομματικής τους προέλευσης. Ο Τατούλης ειναι ένα ελεύθερο δημοκρατικό πνεύμα που δεν μπαίνει σε κανόνες πολιτικής προστασίας από κανένα με ιδέες ένας ισχυρός χαρακτήρας και πολιτικός που τον έτρεμαν οι τοπικοί συνάδελφοι του και όχι μόνο, που δεν προήρθαν από την ΝΔ αλλά από την αποτυχημένη πολιτική άνοιξη του Αντώνη του Σαμαρά που  διέσπασε τότε την ΝΔ έριξαν τον Κ. Μητσοτάκη και οδήγησαν την ΝΔ σε περιπέτειες. Εγώ δεν τα ξεχνάω αυτά γιατί, έζησα την αγωνία και τον πόνο του Κ. Μητσοτάκη από πρώτο χέρι, με τον αχάριστο Σαμαρά και τα τσιράκια του που τα υφιστάμεθα και τώρα με τις παρεμβάσεις των στην περιφέρεια.
Πιστεύω οτι δεν μπορεί να υπάρξη συγκριση μεταξυ των δύο. Ειναι αντικειμενικά μη συγκρίσιμα πολιτικά μεγέθη. Εκτος αν οι παρατρεχάμενοι διπλα στον Νίκα θέλουν ενα άβουλο και του χεριού τους, τοτε μπορουν να εξηγηθούν ολα.

Ποιός είναι ο Παναγιώτης Νίκας 

Γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη) το 1950.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εξελέγη, τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αειμνήστου νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του νομάρχη Δημ. Δράκου.

Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Ν.Α. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής του νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Καλαμάτας.

Πέτρος Τατούλης

Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1953 στο Καστρί Κυνουρίας.

Εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1990 και επανεξελέγη το 1993, 1996, 2000, 2004 και 2007, πάντα πρώτος σε αριθμό ψήφων.

Κατά την πολιτική του διαδρομή ως βουλευτής, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων:
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2003 στο αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα.
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας στη συνδιάσκεψη της Γενεύης το Δεκέμβριο του 2003 για την επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2004.

Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος της άτυπης διακομματικής επιτροπής για την παρακολούθηση και προώθηση θέσεων αναφορικά με τη δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Μέλος των Διακομματικών Επιτροπών της Βουλής για τα Ναρκωτικά, το Δημογραφικό Πρόβλημα και την Προστασία των Δασών.

Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2006, κατά την οποίαν πλήθος σημαντικών έργων φέρουν την υπογραφή του.

Τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος».
Το 2014 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό που προσέγγισε το 60%.

Αυτά τα ολίγα απευθυνόμενος σε νοήμονες νεοδημοκράτες και οχι μόνο που δεν ξεχνούν τον ρόλο του καθενός.

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Share.

Leave A Reply