ΠΙΣ: Οριστική αποπομπή των επίορκων ιατρών από το ΕΣΥ

0

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων λειτουργών σε οποιοδήποτε επίπεδο και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες τυχόν υποπίπτουν στην αντίληψή τους» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, με αφορμή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη μαιευτήρα – γυναικολόγου για «φακελάκι».

Ο 65χρονος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου με προσημειωμένο χρηματικό ποσό 250 ευρώ, το οποίο απαίτησε από ασθενή του, προκειμένου να την υποβάλει σε γυναικολογική επέμβαση.

Ο γυναικολόγος του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» παρουσιάζεται σήμερα (27/02/2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ΠΙΣ θεωρεί «απαράδεκτη και ανάλγητη τη συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών οι οποίοι, σε μία εποχή ανθρωπιστικής κρίσης που απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη, εκμεταλλεύονται τη θέση τους και την ανάγκη των συνανθρώπων τους, στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων».

Παράλληλα ζητεί την οριστική αποπομπή των επίορκων γιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και την αναβάθμιση του μισθολογίου «πείνας» των γιατρών του ΕΣΥ, «προκειμένου η στόχευση για ευπρεπή ιατρική λειτουργία και απάλειψη τέτοιων φαινομένων να γίνει πραγματικότητα».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ με αφορμή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του μαιευτήρα – γυναικολόγου του νοσοκομείου της Αθήνας “Έλενα Βενιζέλου”
 

 Αθήνα 27.2.2015

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 Με αφορμή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του μαιευτήρα – γυναικολόγου του νοσοκομείου της Αθήνας “Έλενα Βενιζέλου”, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, προέβη στην εξής δήλωση:

“Ο ΠΙΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων λειτουργών σε οποιοδήποτε επίπεδο και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες τυχόν υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη και ανάλγητη εκείνη η συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών οι οποίοι, σε μία εποχή ανθρωπιστικής κρίσης που απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη, εκμεταλλεύονται την θέση τους και την ανάγκη των συνανθρώπων τους, στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων.

Ζητούμε για άλλη μία φορά την οριστική αποπομπή των επιόρκων ιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Παράλληλα όμως ζητούμε και από την πολιτεία να αναβαθμίσει το ιατρικό μισθολόγιο «πείνας» των ιατρών του ΕΣΥ προκειμένου η στόχευση για ευπρεπή ιατρική λειτουργία  και απάλειψη τέτοιων φαινομένων να γίνει πραγματικότητα”.

 

                                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Share.

Leave A Reply