Παγκόσμια ημέρα επείγουσας ιατρικής 27/5/21

0

Η Διαχείριση ενός  Επείγοντος Περιστατικού αποτελεί την οργανωμένη πεμπτουσία των επαγγελματιών Υγείας σε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας   ,Ιατρών Νοσηλευτών Διοικητικών  και Διασωστών  ,με οποιαδήποτε ιδιότητα,εντός ή εκτός υπηρεσίας , σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ,σε οποιαδήποτε κατάσταση, με οποιοδήποτε μέσο. Η πορεία της Επείγουσας Ιατρικής ώστε να εδραιωθεί ,ισότιμα , ως αναγκαίος αυτονόητος βραχίονας ειδικότητας ή εξειδίκευσης  στην Ελληνική  Ιατρική κοινότητα ήταν εργώδης .Το έτος 2018 αναγνωρίστηκε η  Επείγουσα Ιατρική ως εξειδίκευση και αποτελεί κεκτημένο αυτής της προσπάθειας  στην χώρα μας.

Στο ΕΣΥ το έτος 2019 υπήρξε κομβικό σημείο για τα  Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών  (ΤΕΠ) της χώρας διότι στελεχώθηκαν με ικανό ιατρικό δυναμικό ιατρών κλάδου ΕΣΥ το οποίο συνέβαλε στην ανάπτυξη  διαχείρισης ασθενών των ΤΕΠ  αλλά και των υπολοίπων δομών των νοσοκομείων όπως στην στελέχωση των  εξωτερικών  ιατρείων  ,κλινικών ΕΣΥ  και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας .
Στην διαχείριση της Πανδημίας COVID-19 από τον Φεβρουάριο του 2020 το ίδιο στελεχιακό δυναμικό των ΤΕΠ ,Ιατροί Νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό ,ως πρώτη γραμμή άμυνας υποστήριξε τις ανάγκες των Ιατρείων Πανδημίας COVID-19 ΤΕΠ  αργότερα δε κλήθηκαν να συμμετάσχουν  ενεργά και  στην στελέχωση των Κλινικών  COVID-19 ,αλλά και των ΜΕΘ COVID-19 σε όλη την επικράτεια.

Η 27η Μάϊου  αποτελεί την Παγκόσμια   ημέρα εορτασμού της Επείγουσας Ιατρικής όπου ουσιαστικά απευθύνεται στους επαγγελματίες Υγείας ,Ιατρούς νοσηλευτές και  διασώστες ασθενοφόρων.
Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο ,εν μέσω της Πανδημίας COVID-19 ,αυτήν την ημέρα Χαιρετίζουμε την σύσσωμη προσπάθεια  των  επαγγελματιών Υγείας των  Νοσοκομείων μας που συμμετέχουν ενεργά καθημερινά, σε ένα ΤΕΠ με συνεχείς  εφημεριες   .
Ελπίζοντας αυτή η δύσκολη περίοδος να αποτελέσει μια νέα αφετηρία επανεκκίνησης και βελτίωσης των Τμημάτων  Επειγόντων Περιστατικών της Επικράτειας για ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον.

Με εκτιμηση
Βασίλειος Κ.Καλδης
Γενικος Χειρουργος Εντατικολογος

 

Share.

Leave A Reply