Ο Τσιόδρας, ο Χαρδαλιάς και το… ρεπό

0

Εχετε ποτέ σκεφτεί πόσες ώρες εργάζονται καθημερινώς, χωρίς σταματημό, οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς (φωτογραφία) στον πόλεμο που δίνεται για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού; Από το πρωί μετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

Ο καθένας, σε ξεχωριστό τηλεπαράθυρο, λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εκτιμήσεις του για την κατάσταση που διαμορφώνεται, για το εάν υπήρχε ή όχι ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού, εάν τηρούνται τα μέτρα, εάν απαιτούνται να ληφθούν νέα μέτρα και για ποιον λόγο.

Η ζωή κατά την ισπανική γρίπη, οι αλλαγές στην κοινωνία και η σύγκριση με το σήμερα
Εν συνεχεία, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας αρχίζει τις επαφές του με ομολόγους του στο εξωτερικό. Συγκεντρώνει στοιχεία, παρατηρεί τα στατιστικά της εξάπλωσης του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενημερώνεται για την πρόοδο (εάν υπάρχει), για τις νέες φαρμακευτικές αγωγές και γενικά θέλει να μαθαίνει τα πάντα.

Μετά ακολουθούν το διάβασμα επιστημονικών βιβλίων για την επιδημιολογία, η επίσκεψή του σε νοσοκομεία (κυρίως στο Αττικόν) και εν συνεχεία το ραντεβού των 6 μ.μ.

***

Ρώτησα τον κ. Χαρδαλιά πώς είναι η συνεργασία με τον κ. Τσιόδρα. Μου απάντησε ότι είναι τιμή του που συνεργάζεται με αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και έχουν καλή χημεία: «Ξέρεις», μου είπε, για να συμπληρώσει με χιούμορ, «είναι τέτοια η σχέση μου με τον κ. καθηγητή που μιλάω κάθε ημέρα περισσότερη ώρα μαζί του παρά με τη γυναίκα μου». Και όλα αυτά χωρίς κανένα διάλειμμα, χωρίς μία ώρα ξεκούρασης.

***

Ετσι μαθαίνω ότι το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας το έργο τους και συνειδητοποιώντας την πίεση και την κούραση που έχουν, τους ειδοποίησε ότι τους δίνει… ρεπό. Τι είδους ρεπό; Για μια μέρα να μην κάνουν ενημέρωση στις 6 το απόγευμα! Με την προϋπόθεση να το ανακοινώσουν ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρουν το ρεπό τους την Κυριακή, αν και στην αρχή το… αρνήθηκαν.

ΒΗΜΑτοδότης
04.04.2020, 

https://www.tovima.gr/2020/04/04/opinions/o-tsiodras-o-xardalias-kai-to-repo/

Share.

Leave A Reply