Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για την εξάπλωση του ιού COVID-19 στην Ιταλία

0

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για την εξάπλωση του ιού COVID-19 στην Ιταλία και συνιστά στα μέλη του να βρίσκονται σε εγρήγορση

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά τις δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του ιού COVID-19 στη γειτονική Ιταλία εφιστά την προσοχήστις οδηγίες πρόληψης και  αντιμετώπισης ύποπτου κρούσματος . Ο ΙΣΑ συνιστά στα μέλη του ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση καθώς ο έγκαιρος εντοπισμός πιθανού κρούσματος και η σωστή διαχείρισή του παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα της ασθένειας.
«Πιστεύουμε ότι το υγειονομικό  σύστημα της χώρας έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί αποτελεσματικά εάν χρειαστεί περιστατικά της νόσου ωστόσο είναι πολύ σημαντικό και ο ιατρικός κόσμος να είναι επαρκώς ενημερωμένος. Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας να είναι σε εγρήγορση και να ενημερωθούν για τις οδηγίες διαχείρισης  ύποπτου κρούσματος των αρμόδιων φορέων»,σχολίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.
Η  λοίμωξη από τον ιό  COVID-19 εκδηλώνεται με πυρετό, βήχα και αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ οι ακτινογραφίες θώρακα δείχνουν διηθήσεις και στους δύο πνεύμονες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας,για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος με πνευμονία από το νέο κοροναϊό  συστήνονται  τα παρακάτω:

·        χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας στον ασθενή

·        εξέταση και νοσηλεία του ασθενή σε ξεχωριστό θάλαμο

·        εφαρμογή βασικών προφυλάξεων, προφυλάξεων επαφής και προφυλάξεων σταγονιδίων από το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση του ασθενή

·        άμεση ενημέρωση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων

·        άμεση δήλωση του περιστατικού στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Επισυνάπτονται οι οδηγίες που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ σε pdf

klik στις παρακάτω ενότητες

2019-ncov-ektimisi-anagkon-map

2019-nCoV-nekra-somata

2019-ncov-maska

2019-nCoV-ergastiriaki-diagnosi

Share.

Leave A Reply