Νέα λίστα 300 γιατρών της περιόδου 2016-2017 που δωροδοκήθηκαν από την Novartis

0

Νέα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τους εισαγγελείς διαφθοράς διευρύνουν ακόμη περισσότερο τον κύκλο των προσώπων τα οποία φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis για την κυριαρχία της στην ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Το «πάρτι» της διαφθοράς, όπως δείχνει η έρευνα, προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα, ζημία πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις που υπολογίζεται μέχρι στιγμής να βαραίνει μόνο τον ΕΟΠΥΥ.

Από έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία της Novartis, προκύπτουν δωροδοκίες γιατρών ή άλλων προσώπων ακόμη και μετά τον Αύγουστο του 2016, ενώ δηλαδή είχε ξεκινήσει η έρευνα του FBI. Ανάμεσα στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνεται και νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να έβαλαν στην τσέπη από 1000-5000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017.

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα αλλά και για το ενδεχόμενο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα, άρχισαν εκ νέου οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Ένας μάλιστα εξ αυτών προσκόμισε νέα σημαντικά στοιχεία για τη διερευνώμενη υπόθεση.

Share.

Leave A Reply