Λᾶρισα. Θετικοί στην covid-19 επτά γιατροί

0

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, μετά τα επτά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε γιατρούς των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ήδη, οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ιχνηλάτηση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Μέχρι χθες θετικοί στον Covid-19 ήταν δύο ειδικευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο. Με τα έως τώρα αποτελέσματα, άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά (5 στο ΠΓΝΛ και 2 στο ΓΝΛ).

Μέχρι το απόγευμα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το περίπου 60 δείγματα που ελήφθησαν από το ΓΝΛ.

Στη Λάρισα καταγράφηκαν την Τρίτη, συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ άλλα πέντε άτομα νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε χθες το απόγευμα στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τη συμμετοχή στελεχών φορέων δημόσιας υγείας, όπου και δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για την αναχαίτιση πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία, ενώ τονίστηκε η ανάγκη επιπλέον εξοπλισμού για την διεξαγωγή τεστ.

Share.

Leave A Reply