Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας και 7 νέα κρούσματα

0
Κορωνοϊός: Στα 73 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα – Κλείνουν τα ΚΑΠΗ και ακυρώνονται τα συνέδρια για 4 εβδομάδες – Όχι σχολικές εκδρομές για δύο εβδομάδες – Κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες
 
Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα.
Για το ένα καινούργιο κρούσμα που δεν συνδέεται με ήδη διαγνωσμένους ασθενείς, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.
 
Επιπλέον, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με νέα έκτακτα μέτρα προστασίας του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων ειδικότερα που λαμβάνει η κυβέρνηση.
Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:
Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
 
Ακυρώνονται τα συνέδρια για τέσσερις εβδομάδες
Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες
Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες 
Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.
 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.
Share.

Leave A Reply