Κικίλιας: Σισμανόγλειο και ΝΙΜΤΣ μόνο για Covid περιστατικά – Ντυνάν για non Covid

0

Ασκληπιείο και Θριάσειο θα στηρίζονται στις εφημερίες από τον ιδιωτικό τομέα  – Σε διαρκή εφημερία το Ωνάσειο για καρδιαγγειακά – Δραματική τόνοι στην ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας: Περνάμε στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης, που είχαμε εκπονήσει ως ακραίο πέρυσι – Αύξηση κλινών ΜΕΘ κατά 107% από το Νοέμβριο

Την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω των πιέσεων που υφίσταται από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ιδιαίτερα στην Αττική η κατάσταση πλέον δεν είναι στο «κόκκινο», αλλά στο «βαθύ κόκκινο» και έτσι από το αυξημένης ετοιμότητας περνάμε στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο αυτό είχε εκπονηθεί πέρυσι ως ακραίο σενάριο, αλλά δυστυχώς θα περάσει σε πλήρη ανάπτυξη τώρα.

Με τους σημερινούς ρυθμούς εισαγωγών, το ΕΣΥ ξεπερνά τα όριά του και για την ακρίβεια πιέζεται στην Αττική εδή και 19 ήμερες.

Σε αυτές τις 19 ημέρες απαιτήθηκε να προστεθούν 449 απλές κλίνες Covid, φτάνοντας τις 2.122 και 90 κλίνες ΜΕΘ Covid φτάνοντας στις 319 (αύξηση 40%), εκ των οποίων οι 289 είναι πλέον κατειλημμένες.

Από την 1η Ιανουαρίου έως και σήμερα έχουμε συνολικά 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ-COVID σε όλη τη χώρα. «Δυστυχώς, πλέον παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο νέοι άνθρωποι, παρόλο που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα» πρόσθεσε. Επίσης, σημαντική είναι διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης σε όλη τη χώρα.

Οι αλλαγές στα νοσοκομεία

Προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο
Προστίθενται 29 ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό
10 ΜΕΘ στο Τζάνειο
7 ΜΕΘ στο Ασκληπιείο.

Έτσι φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο, μία αύξηση 107%.

Επίσης:

Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε Non Covid νοσοκομείο. Θα ενσωματώσει παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο. Τα παραπάνω νοσοκομεία θα μετατρέψουν τις ανάλογες παθολογικές κλινικές τους σε κλινικές περιστατικών Covid.

Το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών με δυναμικότητα 301 κλινών.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό νοσοκομείο Non Covid περιστατικών. Το θεραπευτήριο διαθέτει 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ.

Το Ωνάσειο εφ’ εξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας.

Τα δύο νοσοκομεία του Δυτικού και Νότιου Τομέα της Αττικής, Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους, θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non Covid περιστατικά στην Αττική.

ΠΗΓΗ. https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1100940/kikilias-sismanogleio-mono-gia-covid-kai-nimts-dunan-gia-non-covid/

Share.

Leave A Reply