Ημερίδα για την παιδική κακοποιηση

0

«Κακοποίηση του παιδιού. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες υγείας-εκπαίδευσης» είναι το θέμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 16.00-20.30, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν ο εκπαιδευτικός υποψιάζεται την κακοποίηση», «Οι ανήλικοι θύτες και θύματα από την σκοπιά της Εισαγγελίας», «Η ανίχνευση της κακοποίησης από τον Παιδίατρο», «Όρια και δυνατότητες της παιδοψυχιατρικής παρέμβασης σε περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης» και «Κακοποιημένο παιδί και Ιατροδικαστή» είναι ορισμένα από τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.

«Η παιδική κακοποίηση συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα, όσον αφορά τη σωστή, με όλες τις παραμέτρους, διαχείρισή του, από τον εκπαιδευτικό, τον παιδίατρο και το τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς καταλήγουν ελάχιστα περιστατικά» αναφέρουν οι διοργανωτές και επισημαίνουν «ομιλητές θα είναι έμπειροι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη αντίληψη της παιδικής κακοποίησης και να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης των περιστατικών κακοποίησης».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοινωνική Παιδιατρική Βορείου Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ». Η εγγραφή στην Ημερίδα είναι δωρεάν.

ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΌΝΕΣ

Share.

Leave A Reply