Γ.Ν.Κέρκυρας. Μηδενικές νέες μόνιμες θέσεις για γιατρούς στο νοσοκομείο.

0

Οι αγιογραφίες της διοίκησης, έφεραν αποτέλεσμα τις μηδενικές νέες μόνιμες θέσεις για γιατρούς στο νοσοκομείο.

Αφού όλοι γίναμε μάρτυρες των απίστευτων εικόνων του διοικητή του νοσοκομείου να δωρίζει στον πρωθυπουργό την προσωπογραφία του, και ακούσαμε τις υποσχέσεις περί προσλήψεων/αναβάθμισης από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, ήρθε και το αποτέλεσμα:

Μηδέν οι νέες προσλήψεις σε μόνιμους γιατρούς για την Κέρκυρα, στη νέα προκήρυξη του υπουργείου που αφορά κυρίως την ενίσχυση των νησιών με γιατρούς και ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα μετά τις επισκέψεις.

Επί ένα χρόνο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια νέα μόνιμη θέση γιατρού στις δομές υγείας της Κέρκυρας (πέραν των θέσεων που είχαν δοθεί από το ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019 και επαναπροκηρύχθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση 8 μηνών τον Ιανουάριο).

Την ίδια χρονική στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης υγείας, τόλμησε στο περιφερειακό συμβούλιο, σε ερωτήσεις παρατάξεων, να αναφερθεί στην απάντηση του σε 7 προσλήψεις επικουρικών γιατρών στην Κέρκυρα. Τόλμησε γιατί σχεδόν όλες οι προσλήψεις δεν αφορούν νέες θέσεις, αλλά απλά επαναπροκηρύξεις θέσεων που ήδη προϋπήρχαν ή είχαν προκηρυχθεί το Δεκέμβριο από την προηγούμενη διοίκηση.

Τέλος μετά την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών περί βλάβης για το δωρισμένο από τον Ιατρικό Σύλλογο μηχάνημα μοριακών τεστ για τον Covid, στο οποίο ούτε νέα αντιδραστήρια δε μπορεί να αγοραστούν από το νοσοκομείο και για αυτό και δε λειτουργεί επί της ουσίας, ο υπουργός υγείας άδειασε τους εμπνευστές της δωρεάς που περιχαρείς φωτογραφίζονταν προ διμήνου, αφού υποσχέθηκε νέο μηχάνημα . Όλα αυτά φυσικά ενώ η τουριστική σαιζόν τρέχει, η παραφιλολογία για κρούσματα ανθίζει και κανένας υπεύθυνος δεν μας ενημερώνει για το τι γίνεται στο νησί…

Ομορφιές της κυβερνώσας δεξιάς, στην πλάτη του κόσμου που αγωνιά για την υγεία του και για το πως θα ανταπεξέλθει οικονομικά…

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                   Κέρκυρα 16/7/2020

Share.

Leave A Reply