Επιδημία ρουσφετολογικών μετακινήσεων στο «Σωτηρία»

0
Την ώρα που η γρίπη θερίζει υπό διάλυση είναι το μοναδικό οργανωμένο Πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας το «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Σε περίοδο που υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων του Αναπνευστικού, λόγω της έξαρσης της γρίπης, το «ΣΩΤΗΡΙΑ» το μοναδικό οργανωμένο Ειδικό πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας καταρρέει.
Η προσέλευση και οι εισαγωγές των Ασθενών ημέρα με την ημέρα αυξάνονται. Οι συνθήκες νοσηλείας θυμίζουν Νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών.
Μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στις 230 οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών υπηρετούν 132. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι 40%. Στις 951 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού, υπηρετούν 640. Ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 40%.
Τα έτη της κρίσης αποχώρησαν 500 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν μόνο 50. Στα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν 10.
Που είναι λοιπόν οι προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση; Όχι μόνο δεν κάνει προσλήψεις αλλά με ρουσφετολογικά κριτήρια μετακινεί προσωπικό σε γραφεία Υπουργών, Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Υγειονομικών Περιφερειών.
44 υπάλληλοι βολεύτηκαν δεξιά και αριστερά σε γραφεία Βουλευτών, Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν καθόλου τσίπα επάνω τους καθ’ ότι μεταξύ των αποσπασμένων σε θέση Βουλευτών, Υπουργών, ΔΥΠΕ είναι και ΔΕΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ.
Η Τεχνική Υπηρεσία αποδεκατίστηκε από προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρηθεί ο ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων. Έναν Γεωπόνο είχε το Νοσοκομείο και τον απέσπασαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δεν υπάρχουν Τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο. Έχει απομείνει ένας Τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 35 – 40 Ασθενών. Που να προλάβουν καθημερινά να μεταφέρουν 100 Ασθενείς για εξετάσεις και 30 εισαγωγές;
Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου του έτους 2010 ήταν 56 εκατ. ευρώ. Πέρυσι και εφέτος είναι 24 εκατ. ευρώ. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει υγειονομικό υλικό, φάρμακα. Πέφτει η παροχή του κεντρικού οξυγόνου. Δεν έχουν χρήματα να την γεμίσουν και η Διοίκηση βγάζει διαγγέλματα να σταματήσει η παροχή οξυγόνου σε Ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Η στάθμη του οξυγόνου πέφτει επειδή το ταμείο του Νοσοκομείου είναι μείον.
Τα Ασθενοφόρα και αυτοκίνητα του Νοσοκομείου είναι χαλασμένα και αυτά που κινούνται βάσει μαρτυρία Τραυματιοφορέων και Οδηγών είναι ακατάλληλα για να μεταφέρονται Ασθενείς. Δεν φτιάχνονται για λίγα ευρώ.
Οι ιατροί ομολογούν ότι αναβάλλονται εσωτερικές εξετάσεις με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή Ασθενών. Αναβάλλονται αξονικές τομογραφίες εκτάκτων περιστατικών. Μεγάλη είναι η έλλειψη σε καρότσια και φορεία. Είναι τα περισσότερα χαλασμένα. Καμία μέριμνα να επισκευαστούν.
Τα χρωστούμενα ρεπό και οι άδειες του Νοσηλευτικού προσωπικού κατ’ ομολογία της Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων είναι πάνω 10.000. Έχει απομείνει 1 Νοσηλεύτρια στη βάρδια στις Πνευμονολογικές κλινικές που νοσηλεύουν 35 – 40 Ασθενείς.
Ο Διοικητής με απόφασή του κλείνει κρεβάτια από διάφορα τμήματα δείχνοντας έτσι με τις πράξεις του ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα στα υπόλοιπα τμήματα να αναπτύσσονται ράντζα. Διασωληνωμένοι Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ.
Η Διοίκηση αντί να ασχοληθεί με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Υγεία των Ασθενών, διέλυσε το Νοσοκομείο με ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού και τοποθετήσεις Τομεαρχών. 100 μετακινήσεις προσωπικού εν μία νυκτί χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο.
Μετακίνησε υπαλλήλους με προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από την Τοπική Υγειονομική Επιτροπή, αδιαφορώντας η Διοίκηση για την επιβάρυνση της υγεία τους.
Ο Διοικητής γράφει στα παλαιά του τα παπούτσια τις γνωματεύσεις της Υγειονομικής Επιτροπής για την διαχείριση των υπαλλήλων με προβλήματα υγείας, συστήνοντας δικές του Επιτροπές.
Δεν κάνει διάλογο με τους φορείς του Νοσοκομείου. Αποφασίζει και διατάζει.
Τις διαταγές του τις πληρώνουν οι Ασθενείς.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ 19/01/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2639

ΠΟΕΔΗΝ ΔΤ

Share.

Leave A Reply