Ανοίγει η ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

0

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου μαζί με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη επισκέφτηκαν το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος μετά την ευρεία σύσκεψη στην ψυχιατρική κλινική έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια. «Θα γίνουν ακόμα περισσότερα» δήλωσε στο prlogos. «Θα ανοίξουμε και την μονάδα εντατικής θεραπείας τις επόμενες μέρες. Θα ξεκινήσουμε με τρεις- τέσσερις κλίνεςς και στη συνέχεια θα ανοίξουν και οι επόμενες. Οι κλίνες θα είναι COVID-19 και ανοίγουν Παρασκευή-Σάββατο. Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο και αυτό αποδείχτηκε και σήμερα”.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου σημείωσε ότι οι επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Νοσοκομείο Κοζάνης όσο και Γρεβενών και στα αντίστοιχα παραρτήματα και τομείς του ΕΚΑΒ για θέματα επιχειρησιακού χαρακτήρα, σε σχέση πάντα με τη διακομιδή και διαχείριση περιστατικών COVID-19, θα συνεχιστούν .Πλέον το ΕΚΑΒ έχει συνεννοηθεί με το ΕΚΕΠΥ και ως μια επιχείρηση έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση της κατάστασης διαπιστώνοντας προβλήματα σε υγειονομικούς σχηματισμούς. Το προσωπικό βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας. «Τόσο το προσωπικό του ΕΚΑΒ όλων των ειδικοτήτων υπερβάλλουν εαυτούς με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και με αυταπάρνησης 24 ώρες το 2ωρο. Οι πολίτες να συνεχίσουν να δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα Το θέμα του κορωνοϊού δεν είναι μόνο το υγειονομικό σύστημα, είναι πρωτίστως κοινωνικό ζήτημα και οφείλουμε να προστατευόμαστε να κρατηθεί όρθιο το υγειονομικό σύστημα» δήλωσε ο ίδιος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ. http://www.prlogos.gr/

Share.

Leave A Reply