Ανάστατοι οι εργαζόμενοι σχετικά με την μεταβίβαση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

0

Την ανησυχία του για «την περίπτωση μίας ακόμα άγονης διαδικασίας στην πώληση του Νοσοκομείου» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ), με αφορμή την ολοκλήρωση του δεύτερου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώλησή του στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του από την ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς και αφού ο πρώτος είχε κριθεί άγονος από την Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο δεύτερος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου και το Σωματείο ενημερώθηκε πως πλειοδότης είναι «το Ίδρυμα Αλ. Ωνάσης, το οποίο μάλιστα έχει καταθέσει από τότε ακόμη δύο βελτιωτικές προσφορές».

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου, προκειμένου να ενημερωθούν επί των εξελίξεων, ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστεί κάτι τέτοιο.

«Δεδομένου ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση αυτής της μεταβίβασης, προς όλες τις κατευθύνσεις διαμηνύουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουμε κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια, μη επιτρέποντας για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου, που μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η χώρα μας έχει ανάγκη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΝΕΝ, που τονίζει ακόμα ότι η μεταβίβαση πρέπει «αφενός να πληροί τους κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας αφετέρου δε να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας» και πως το Σωματείο διεκδικεί την επανένταξη του Ντυνάν στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης.

https://www.zougla.gr/money/etairika-nea/article/anastati-i-ergazomeni-sxetika-me-tin-metavivasi-tou-nosokomiou-erikos-ntinan

Share.

Leave A Reply