AIR LIQUIDE : Συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Ελλάδα

0
Εν μέσω επιδημίας, η Air Liquide Hellas συμβάλλει στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ηγέτης στον κλάδο, ο όμιλος έχει αυξήσει την παραγωγή βασικών ιατρικών αερίων όπως το οξυγόνο για την προμήθεια των νοσοκομείων, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην κατ’ οίκον αναπνευστική υποστήριξη ασθενών μέσω της θυγατρικής της VitalAire Hellas. Επιπλέον, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση, η εταιρία προσφέρει κρυογονική δεξαμενή 3.000 λίτρων και το απαιτούμενο ιατρικό οξυγόνο για τις μονάδες εντατικής θεραπείας του Νέου Γενικού Νοσοκομείου της Χαλκίδας.
Από τα αρχικά κιόλας στάδια της επιδημίας, η Air Liquide Hellas ενεργοποίησε το πρόγραμμα Διασφάλισης της Επιχειρησιακής Συνέχειας της λειτουργίας της, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τις δυνατότητες παραγωγής ιατρικού αερίου προκειμένου να καλύψει την τρέχουσα ζήτηση. Πέρα από την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατόν επάρκειας των μονάδων αποθήκευσης υγρού ιατρικού οξυγόνου σε χώρους νοσοκομείων, η εταιρία αυξάνει επίσης τις ανάγκες αποθήκευσης όπου είναι απαραίτητο.
Στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, η Air Liquide εγκατέστησε μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες κρυογονική δεξαμενή σχεδόν 3.000 λίτρων και εξασφάλισε ιατρικό οξυγόνο για την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η Air Liquide Hellas θα αναλάβει το κόστος του ιατρικού οξυγόνου που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη δεξαμενή καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και το κόστος της εγκατάστασης.
Με παρουσία στην Ελλάδα από το 1909, η Air Liquide Hellas είναι ηγέτιδα στην προμήθεια αερίων, τεχνολογιών και υπηρεσιών για τον κλάδο της βιομηχανίας και της ιατρικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα, μέσω της θυγατρικής της VitalAire Hellas παρέχει σε ασθενείς συστήματα για την αναπνευστική υγεία και υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι στους τομείς της οξυγονοθεραπείας, υπνικής άπνοιας και μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής.
Ο Dmitry Ermolov, Γενικός Διευθυντής της Air Liquide Hellas αναφέρει: «Σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτοφανούς πρόκλησης η οποία πιστεύουμε ότι μόνο συλλογικά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη δωρεά να διευκολύνει το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή».
Η Air Liquide στην Ελλάδα
Η Air Liquide δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1909 και έκτοτε προμηθεύει αέρια για βιομηχανικές, ιατρικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές. Λειτουργεί σήμερα δύο μονάδες πρωτογενούς παραγωγής, τρία κέντρα εμφιάλωσης και ελέγχου φιαλών, μία μονάδα παραγωγής ασετιλίνης και πέντε σημεία πωλήσεων.  Η θυγατρική της VitalAire Hellas παρέχει από το 1991 σε ασθενείς συστήματα για την αναπνευστική υγεία και υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι.
 
Σχετικά με την Air Liquide
Παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τις τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη Βιομηχανία και την Υγεία η Air Liquide είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 67.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί περισσότερους από 3,7 εκατ. πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο, τα βασικά μικρά μόρια για τη ζωή, την ύλη και την ενέργεια, αποτελούν το επιστημονικό πεδίο της Air Liquide και βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.
Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να αποτελεί τον ηγέτη της βιομηχανίας της, εξασφαλίζοντας διαχρονική απόδοση και ενεργώντας υπεύθυνα. Η επικεντρωμένη στις ανάγκες των πελατών στρατηγική της, αποσκοπεί διαχρονικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη. Βασίζεται στην υψηλή λειτουργική απόδοση, στις ποιοτικές επενδύσεις, στην καινοτομία και στην διαδικτυακή οργάνωση που υιοθετείται από τον Όμιλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Χάρη στη δέσμευση και την εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου, η Air Liquide μπορεί να απαντά στις προκλήσεις που προέρχονται από τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, υγείας και ψηφιακού μετασχηματισμού, και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της.
Ο κύκλος εργασιών της Air Liquide το 2019 ήταν 22 δισ. ευρώ. Οι λύσεις που προτείνει για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των πωλήσεών της. Η Air Liquide είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση) και η μετοχή της συμμετέχει στους δείκτες CAC 40, EURO STOXX 50 και FTSE4Good.
Share.

Leave A Reply